Новоизбраният Централен комитет на Китайската комунистическа партия (ЦК на ККП)

...
Новоизбраният Централен комитет на Китайската комунистическа партия (ЦК на ККП)
Коментари Харесай

​Си Дзинпин беше преизбран за ген. секретар на Китайската комунистическа партия

Новоизбраният Централен комитет на Китайската комунистическа партия (ЦК на ККП) преизбра през днешния ден на първия си пленум президента Си Дзинпин за общоприет секретар на Централен комитет, съобщи ТАСС. Новият Централен комитет избра и 7 души за членове на своя Постоянен комитет. Преизбран в комитета бе министър председателят Ли Къцян.

 © Българска телеграфна агенция
Си Дзинпин бе определен и за ръководител на Военния съвет на Централен комитет. ТАСС напомня, че изкачвайки се по стълбицата на партийната администрация, Си заема редица виновни длъжности в крайморските източни провинции Фуцзян и Чжъцзян, които са измежду най-развитите в стопански проект.

През октомври 2007 година влиза в " светая светих " на партийния уред - Постоянния комитет на Политбюрото на Централен комитет на ККП. През 2008 е назначен за зам.-председател на КНР, през 2010 - зам.-председател на Военния съвет на Централен комитет, а през 2012 година оглавява Съвета.

През ноември 2012 година пленум на предходния Централен комитет на ККП за пръв път избира Си Дзинпин за общоприет секретар, добавя ТАСС. Си Дзинпин, който е на власт от края на 2012 година, сигурно ще бъде избран отново и за още един мандат на най-високия държавен пост през март следващата година, отбелязва Франс прес.
 Си Дзинпин се трансформира в най-влиятелния водач след Мао Дзедун Си Дзинпин се трансформира в най-влиятелния водач след Мао Дзедун
В актуализирания Устав на Китайската комунистическа партия бе включена политическата философия на китайския партиен и държавен водач, наречена "Мислите на...
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР