Ново разширение на зелената зона в София. Предвижда се тази

...
Ново разширение на зелената зона в София. Предвижда се тази
Коментари Харесай

Ще има ли зелена зона в столичните квартали Иван Вазов и Слатина?

Ново уголемение на " зелената зона " в София. Предвижда се тази година тя да се разрасне към още два столични квартала – " Иван Вазов " и " Слатина ".

Очаква се паркирането на улиците там да стане платено най-рано през април, съобщи кметът на столичния регион " Триадица " Димитър Божилов пред. Идеята за платено паркиране в квартал " Иван Вазов " беше призната на публично разискване през декември.

“Колите са по тротоарите, хората не могат да минават по тях, майките с количките слизат на улиците, където, би трябвало да се съгласим, не им е мястото ”, съобщи Димитър Божилов, кмет на регион " Триадица ".

Някои жители остават скептични: „ Ще намерят различен метод, в случай че би трябвало някъде да паркира, без да заплаща, ще откри – в случай че ще и на тревата, в случай че ще и във входа ще влезе с колата ”, счита Валентин.

Мнозинството от квартала обаче са съгласни с икономиста Стоян Панчев: „ Цената би трябвало да е такава, че във всеки един миг да има най-малко 15 свободни места, защото имаме коли, които се въртят, търсят място да паркират и хем основават повече замърсяване, хем в допълнение задръстрване ”, сподели той.-->

Според икономисти платеното паркиране е по-добрият метод за финансиране, в сравнение с повдигането на локални налози Очаква се пожеланата в „ Иван Вазов ” „ зелена зона ” да е подготвена през април. Ще следва образеца на прилежащия столичен квартал " Буката ", където паркирането е платено, само че местата са повече.

„ Не дребна част от хората, които работят там, и които даже живеят там, паркират своите коли от другата страна на булеварда в квартал „ Иван Вазов ”, които могат да се възползват от лукса да не заплащат за своя престой ”, изясни Божилков. Войната за пространство в София продължава. Освен в „ Иван Вазов ” „ зелена зона ” ще бъде въведена и в „ Слатина ” - още веднъж по искане на жителите на квартала.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР