Ново проучване, публикувано в Diabetologia и обхванало 3000 германци на

...
Ново проучване, публикувано в Diabetologia и обхванало 3000 германци на
Коментари Харесай

Свързаха ниския ръст с увеличен риск от диабет тип 2

Ново изследване, оповестено в Diabetologia и обхванало 3000 германци на възраст сред 35 и 65 години, откри връзка сред ниския растеж и нараствания риск от диабет вид 2.

По-високият с 10 сантиметра растеж се показва в приблизително 41% по-малък риск от диабет за мъжете и 33% по-малка възможност от диабет за дамите.

Фактори като възраст, метод на живот, учебен ценз и обиколка на талията също са взети поради.

По-високият риск при ниските хора евентуално е в резултат на по-голямото наличие на мазнини в черния дроб, както и на по-лошия кардиометаболитен профил, считат създателите на изследването доктор Клеменс Витенбехер и проф. Матиас Шулц от немския институт „ Потсдам-Ребрюке “.

Заключенията са по-категорични за участниците с " обикновено тегло ", при които с 10 сантиметра по-високият растеж е обвързван с 86% по-малък риск от диабет за мъжете и с 67% по-малка възможност от диабет за дамите.

През 2015 година учени от университета на Нюкасъл потвърдиха, че считаният за хронична болест диабет вид 2 може да бъде оздравял с намаляване. Те са следили 18 души със затлъстяване и диабет вид 2, претърпели стомашен байпас и сложени на диета с по 1200 килокалории на ден. Само след осем седмици те се избавили от тежкото заболяване. Пациентите били на възраст от 25 до 65 години. По време на проучването те отслабнали приблизително с 14 кг - към 13 % от тежестта им. В процеса те изгубили и 0,6 гр мазнини от панкреаса, което дало опция на органа да отделя естествени равнища инсулин.

Източник: Diabetologia (журналът на Европейската асоциация за проучване на диабет).

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР