Ново правило, въведено за тазгодишното издание на ATP Cup, е

...
Ново правило, въведено за тазгодишното издание на ATP Cup, е
Коментари Харесай

Обрат: България няма да участва на ATP Cup

Ново предписание, въведено за тазгодишното издание на ATP Cup, е повода България да не заеме мястото на Австрия в отборния шампионат, който още на 1 януари ще даде начало на новия сезон в тениса.

В неделя Доминик Тийм разгласи, че няма да взе участие в конкуренцията, само че след това от ATP Cup оповестиха, че Австрия остава в шампионата, макар че идващият най-високоранкиран австрийски тенисист е международният №119 Денис Новак.

Причината е, че съгласно новите разпореждания на АТР тимът остава част от шампионата, в случай че втората ракета е в първите 250 на международната класация. Така класирането на Новак е изцяло задоволително да резервира Бундестима в надпреварата, макар че Новак и Лукас Мидлер (№291) са със доста по-лош ранкинг по отношение на Григор Димитров и Димитър Кузманов.

Въпросното предписание значително лимитира доста опцията България да попадне в шампионата, макар ролята на първа запаса и макар желанието на някогашния №3 да поведе тима.
Шансовете са свързани само с вероятно отричане на Стефанос Циципас или на Николоз Басилашвили, защото вторите ракети на Гърция и на Грузия са отвън първите 250 на света.

При всяко друго отричане на топ тенисист неговата страна ще остане в шампионата поради съществуването на най-малко един играч в топ 250, написа Tenniskafe.com.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР