Ново Огарьово. Президентът на Беларус Александър Лукашенко изказа мнение, че

...
Ново Огарьово. Президентът на Беларус Александър Лукашенко изказа мнение, че
Коментари Харесай

ТАСС: Александър Лукашенко се изказа по различни теми на неформалната среща на лидерите на страните от ОНД

Ново Огарьово. Президентът на Беларус Александър Лукашенко изрече мнение, че през идната година в Русия ще се изостри политическата битка по отношение на президентската акция, само че тя няма да бъде толкоз трагична, колкото се е случвало в съветската история, предава ТАСС .
„ Нашата среща е обичайната, само че все пак тя носи политически нюанс, в смисъла на това, че сърцето на нашите обединявания – Общността на самостоятелните държави(ОНД), Евразийското икономическо съдействие и съюзната страна Беларус-Русия, претърпява подобен основен миг. Политическият нюанс е обвързван с това, че в сърцето на организациите – Русия – ще се проведат президентски избори. Естествено, че това, както и в нашите страни, постоянно води до изостряне на политическата битка, което, вероятно, е обикновено. Особеността в тази ситуация е, че тази политическа битка няма да бъде остра и трагична, както се е случвало в съветската история и това е огромна заслуга на съветския президент “, съобщи Лукашенко по време на неофициалната среща сред водачите на страните от Оперативно-наблюдателно дело.
„ Няма да приказваме за вероятностите, тъй като прелестно ги знаем. Руският народ, мисля си, ще направи верния избор “, добави той.
По тематиката за външната политика, Лукашенко означи огромната роля на Русия в битката с терористите в Сирия.
„ Това, че Русия избави Сирия и резервира страната... мисля си, че в случай че не беше съветската интервенция, то такава страна нямаше да съществува. Там следва доста работа “, акцентира беларуския държавен глава и изрази поддръжката си за провеждането на Конгрес за народен разговор на Сирия за политическото разрешаване на рецесията в близкоизточната страна.
Той разяснява и обстановката към Ерусалим:
„ Също по този начин, ние сме солидарни с вашата позиция за Ерусалим. В момента на мен ми е мъчно да правя оценка, само че аз въпреки всичко не разбирам решението на Доналд Тръмп по въпроса. Може би зад това се крие нещо. Но решението, на пръв взор, наподобява много необичайно. Не би трябвало да се унищожава мира, който се възцари над тази земя след толкоз доста работа. Не би трябвало да се разрушава и американците би трябвало да се придържат към решенията на Организация на обединените нации. Тук имаме цялостно съвпадане на мненията “.
Превод и редакция: Иван Христов
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР