Ново мобилно средство ще извършва контрол над замърсяването на въздуха

...
Ново мобилно средство ще извършва контрол над замърсяването на въздуха
Коментари Харесай

Нова мобилна станция ще измерва замърсяването на въздуха в София

Ново мобилно средство ще прави надзор над замърсяването на въздуха в София. Данните, които се мерят, са моментни, те ще усредняват и ще бъдат оповестени на уеб страницата на Столичната община, изясни Теодора Полимерова от дирекция „ Климат, сила и въздух “ в общината, представена от бТВ.

Измервания ще се вършат и по сигнали от жители, посочи тя.

С промени в Закона за атмосферния въздух на първо четене депутатите взеха решение, че ще бъде лимитирано придвижването на коли в градовете, в случай че съществено замърсяват въздуха. Местните управляващи ще са тези, които ще постановат рестриктивните мерки.

Ще могат да се постановат и санкции на водачите, които карат колата си, когато ясно се регистрира, че въздухът е замърсен. Санкциите за нарушителите ще са от 50 до 500 лева

Автомобилите замърсители ще бъдат спирани да навлизат в градската част без значение от възрастта на колата. Законодателите плануват при годишен механически обзор да се мерят газовете, които колата изхвърля в атмосферата. Така ще се издават стикери и ще се наблюдават възможните извършители.

Ограниченията няма да са целогодишни, а ще важат единствено когато има мощно замърсяване.

Целта е да се насърчат хората да употребяват градския превоз.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР