Ново изследване е открило, че депресията не просто е психично

...
Ново изследване е открило, че депресията не просто е психично
Коментари Харесай

Депресията далеч не е само психично разстройство

Ново проучване е разкрило, че депресията не просто е психологично разстройство, а пречи на организма да се детоксикира, като понижава тази му дарба. Според учените е по-правилно да се преглежда като систематична болест, която визира цялото тяло, а освен душeвността.

Ако се удостовери, че депресията визира цялото тяло, това може да помогне да се изясни за какво при някои хора, които изпитват меланхолия,  е по-висока вероятността да страдат от рак, сърдечно-съдови болести и да умрат по-млади. Но съгласно учените всички тези проблеми могат да бъдат посрещнати с класическите подходи за лекуване на меланхолия: психическа терапия и лекарства.

Резултатите идват откакто са били оценени резултатите от 29 предходни проучвания. Те са разглеждали по какъв начин депресията е засягала телата на 3961 души по разнообразни способи. 

Изследванията непрекъснато са установявали, че депресията е била обвързвана с оксидативния стрес. При него има дисбаланс в тялото, който нарушава неговата дарба да се очиства от токсични вещества.

Учените са разкрили, че при обикновено отнасяне тялото се е възстановило релативно бързо и елементарно. След сполучливо лекуване, телата на хората, които преди са страдали от меланхолия, са били на процедура неразличими от телата на здрави хора във връзка с осидативния стрес.

Източник: Psy Blog

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР