Новият здравен портал на Столична община дава възможност да намерим

...
Новият здравен портал на Столична община дава възможност да намерим
Коментари Харесай

Софиянци ще записват час при лекар онлайн

Новият здравен портал на Столична община дава опция да намерим експерт, да проверим работното му време и място, а по-късно и да си запишем час за обзор, съобщи "Дарик ". В онлайн платформата на уеб страницата на общината са включени 37 здравни заведения и близо 800 лекари.

За да се употребява услугата, първо е нужна регистрация. Един консуматор може да си резервира най-вече пет прегледа при експерт и има право да откаже също пет.

При визитата съответният час се маркира от лекаря като посетен. Ако пациент не извърши нито една от направените резервации и съзнателно блокира часове, профилът му ще бъде отстранен. Зам.-кметът по финанси и опазване на здравето Дончо Барбалов съобщи, че по този метод се лимитират дългите опашки в болничните коридори.

"Порталът съставлява една система, през която всеки регистриран консуматор може да получи информация за общинските лебечни заведения в града, може да получи информация за експертите, да си резервира час на който да отиде на обзор при експертите и да можем да избегнем скупчването на хора, чакането, неудобството ", изясни Барбалов.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР