Новият здравен портал https://sofia.myhealth.bg/, в който е събрана актуална информация

...
Новият здравен портал https://sofia.myhealth.bg/, в който е събрана актуална информация
Коментари Харесай

Софиянци вече могат да си резервират час при лекар онлайн

Новият здравен портал https://sofia.myhealth.bg/, в който е събрана настояща информация за всички общински лечебни заведения в София и експертите, работещи в тях, през днешния ден беше публично показан от зам.-кмета на София Дончо Барбалов, ръководителя на комисията по опазване на здравето в СОС доктор Веселин Милев и инж. Детелин Кръстев, шеф на Global System Solution.

В портала има информация за близо 800 лекари от 35 специалности, които работят в 37 общински лечебни заведения – многопрофилни и профилирани лечебни заведения, ДКЦ-та, медицински центрове, лечебни заведения за долекуване. 500 от експертите са дали графици с часове за обзор, тъй че пациентите могат да си резервират час онлайн. Останалите лекари са дали телефони за връзка.

Освен резервация на час, пациентите могат да ревизират и резултатите от направени проучвания в съответната болница или ДКЦ. Целта е да бъдат улеснени пациентите и лекарите, като се икономисва чакането пред кабинетите.

В здравния портал има информация и карта с адреса на всяко лечебно заведение, дадени са контакти, както и къса информация за всеки експерт.

За да употребява услугата, потребителят би трябвало да се записва. След това ще има право да си направи до 5 резервации за обзор. Ако се откри, че потребителят е злоумишлен и съзнателно блокира часове, без да има потребност от тях, профилът му ще бъде блокиран.

За пациентите под 18-годишна възраст е належащо да се записва родител, от чието име да се прави резервация за обзор.

Търсачките в здравния портал са разнообразни, тъй че има опция да се вършат разнообразни типове информации: за съответен експерт, по регион или за обещано лечебно заведение.

В здравния портал може да се влиза и през уеб страницата на Столичната община – https://www.sofia.bg/health
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР