Омбудсманът Мая Манолова организира обществена дискусия по проблемите на здравеопазването,

...
Омбудсманът Мая Манолова организира обществена дискусия по проблемите на здравеопазването,
Коментари Харесай

Мая Манолова свиква среща по проблемите на здравеопазването

Омбудсманът Мая Манолова провежда социална полемика по проблемите на опазването на здравето, оповестиха от пресцентъра на институцията.

Форумът ще се състои на следващия ден, 23 май 2018 година, от 11.00 часа в институцията на омбудсмана – ул. „ Георг Вашингтон “ № 22. Поводът са десетките тъжби на жители, съсловни, професионални и пациентски организации, които алармират за систематичен дефицит на финансови средства в бранша, което се отразява отрицателно върху достъпа и качеството на предлаганите медицинските услуги у нас. Напрежението в системата поражда кавги, митинги и банкрути на лечебни заведения, а пострадали от тези отрицателни трендове са както жителите като пациенти и здравноосигурени лица, по този начин и работещите в бранша, чиито трудови права са застрашени.

Поканени за присъединяване в полемиката са народни представители, всички виновни държавни институции, министърът на опазването на здравето, шефът и членовете на Народно събрание на НЗОК, специалисти и жители, Български лекарски съюз, Национално съдружие на общопрактикуващите лекари, Асоциация на регионалните лечебни заведения, Национално съдружие на частните лечебни заведения, Българска болнична асоциация, Сдружение на общинските лечебни заведения, Българска асоциация на експертите по здравни грижи, Българска стопанска камера, Център за отбрана на правата в опазването на здравето и други съсловни, професионални и пациентски организации.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР