Общинското ръководство на Сливен и лекарското съсловие са против намаляването

...
Общинското ръководство на Сливен и лекарското съсловие са против намаляването
Коментари Харесай

Общинското ръководство на Сливен и лекарското съсловие са против намаляването на болнични легла

Общинското управление на Сливен и лекарското съсловие са срещу намаляването на болнични кревати и равнища на подготвеност в региона. Това стана ясно на конференция през днешния ден от кмета на Сливен Стефан Радев, шефа на МБАЛ "Д-р Иван Селимински " доктор Васислав Петров и ръководителя на районната организация на БЛС доктор Богдан Сотиров.

Според плана за Национална здравна карта, болничните кревати в региона ще бъдат понижени със 138. Опасенията са, че след промените ще се наложи пациентите да доплащат за лекуване, ще се би трябвало болните да пътуват до лечебни заведения в други градове, а квалифицирани експерти ще търсят работа в чужбина.

По думите на доктор Васислав Петров редица отделения в регионалната болница работят с над 80 на 100 приложимост. Сред тях е неонатологичното поделение, което е с 88 % приложимост, а региона е измежду първите в страната по раждаемост. От БЛС в Сливен оферират да се резервира настоящето положение, както и да не се основават нови болнични заведения с дублиращи функционалности. Те ще упорстват за диалози с представители на Здравната каса.

Несъгласие с препоръчаните промени показаха и от пациентски организации в региона.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР