Новият завод на братя Домусчиеви в Разград до месеци ще

...
Новият завод на братя Домусчиеви в Разград до месеци ще
Коментари Харесай

Братя Домусчиеви ще правят ваксини срещу Covid-19 в нов завод в Разград

Новият цех на братя Домусчиеви в Разград до месеци ще стартира производството на милиони дози ваксини против Covid-19, с които ще бъдат избавени милиони животи, а Европа ще си отдъхне. Това разгласи министър председателят Бойко Борисов от новия цех на „ Биовет “ в Разград, който в сряда получи документ за първокачествен вложител.

Както всекидневно живото предаване беше излъчено на Facebook страницата на премиера. Той беше придружаван от неизменимия си сателит заместник-министъра на районното развиване Николай Нанков, изпълнителния шеф на Агенцията по медикаментите Богдан Кирилови лидерът на листата на ГЕРБ в Разград Десислава Атанасова.

Премиерът Борисов не сподели ваксини на кои производители ще се създават в Разград и дали към този момент има подписани контракти за това, само че посочи, че ще изпрати в Европейската комисия на какъв стадий въз основата ни.

" Имаме подготвеност за започване производството на български ваксини. Обещах пред Европейската комисия да изпратим незабавно на какъв стадий е нашата база. Много съм благополучен, тъй като на европейската карта за имунизация ще се причисли и България. Много страни ще си отдъхнат. За 16 месеца ще произведем стотици милиони ваксини и ще спасим стотици милиони животи. Дори да започват през днешния ден другите, ще са с 16 месеца след нас ", сподели Бойко Борисов.

Той похвали и вложителите в завода – братя Кирил и Георги Домусчиеви, които не участваха на инспекцията, а вместо тях беше мениджмънта на „ Хювефарма “.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР