Новият взрив на коронавируса в Израел и разделенията в правителството

...
Новият взрив на коронавируса в Израел и разделенията в правителството
Коментари Харесай

Коронавирусът остави на втори план израелските планове за анексия

Новият гърмеж на ковид в Израел и раздялите в държавното управление на премиера Бенямин Нетаняху изместиха вниманието от проектите му за анексиране на части от окупирания Западен бряг, споделиха публични лица, представени от Ройтерс.

Въпреки че консерваторът Нетаняху и министърът на защитата Бени Ганц, неговият центристки съдружен сътрудник, одобриха, че държавното управление може да стартира анексията от 1 юли, са били извършени " съвсем нула " полемики по тематиката на ниво министри, съобщи почитан министър.

И поради, че към момента няма съглашение с Вашингтон по механизмите на тази стъпка, обвързвана с мирното предложение, оповестено от президента на Съединени американски щати Доналд Тръмп, всевъзможни дейности за разпростиране на израелския суверенитет над еврейските селища и долината на река Йордан на Западния бряг наподобяват малко евентуални.

Палестинците отхвърлиха проекта на Тръмп. Европейски и арабски страни предизвестиха за дипломатически последици, в случай че Израел анексира едностранно земя, върху която палестинците желаят да основат страна.

В същото време Нетаняху е обезпокоен от разпространяването на новия ковид, което съгласно помощниците му може да наложи нови ограничаващи ограничения. Безработицата доближи рекордните 21 на 100 и антиправителствените митинги стават все по-бурни.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР