Новият собственик обещава инвестиции в Хюндай хеви индъстрис © Велко

...
Новият собственик обещава инвестиции в Хюндай хеви индъстрис © Велко
Коментари Харесай

Директорът на руската СВЕЛ поема управлението на "Хюндай хеви индъстрис"

Новият притежател дава обещание вложения в " Хюндай хеви индъстрис "

© Велко Ангелов Софийският цех за трансфратори " Хюндай хеви индъстрис ко. България " е с ново управление, откакто неотдавна компанията беше продадена на словашката International BEZ Group. За изпълнителен шеф е определен Алексей Кишко - изпълнителен шеф на словашката група и общоприет управител на съветската СВЕЛ, демонстрират оповестените в комерсиалния указател документи. Така макар че липсва публична информация, това косвено потвърждава, че крайният притежател на " Хюндай хеви индъстрис ко. България " е съветската група. Промяната стана, откакто южнокорейската Hyundai Electric & Energy Systems реши да продаде производството си в България за 24.5 млн. $ в опит да се оправи с вътрешните си финансови проблеми.

Ново управление

Абонирайте се за Капитал Четете безкрайно и подкрепяте напъните ни да пишем по значимите тематики На извършеното в края на февруари общо заседание новите акционери са освободили досегашните членове на съвета на шефовете - Илия Димитров, Дже Чол Янг, Дже Хи У, Инсън Че, Бьонг Кук Канг и Джънг Су Лий. На тяхно място са определени Алексей Кишко, Михаил Кишко и Вероника Домнина. По решение на новия ръб Алексей Кишко е избран за ръководител на съвета на шефовете и изпълнителен шеф на компанията.

Общото заседание е гласувало още да бъде променен уставът на сдружението за смяна на наименованието. Засега обаче не е вписано ново име на компанията, което евентуално ще стане на по-късен стадий. По принцип упованията са интеграцията да приключи до края на тази година.

Собственост

След привършване на договорката като мажоритарен акционер в " Хюндай хеви иднъстрис ко. България " е вписана Internatioanl BEZ Group, която държи 99.09% от капитала. Това е делът, който допреди месец притежаваше Hyundai Electric (част от Hyundai Heavy Industries). Останалите акции са разпределени сред физически лица, а общо 0.28% имат два фонда на " Капман ".

КАПИ i ХЮНДАЙ ХЕВИ ИНДЪСТРИС КО. БЪЛГАРИЯ АД Собствен капитал 48,2 Печалба -2,5 Активи 60,0 Пасиви 11,9 Брой заети 616 Приходи 68,6 Пълен профил › Данните са за 2018 година и са по последния подаден доклад на сдружението. Сумите са в млн. лева КАПИ профили Корпоративните данни за сдружението са от осведомителния масив КАПИ. Достъпът до цялостните фирмени и секторни профили са част от абонаментния проект Капитал PRO. Научете повече › Новият директен притежател на българския цех - International BEZ Group (IBG), е основан в Братислава. Групата сплотява три предприятия - BEZ Transformatory, ETD Transformatory и ESB Elektricke stroje. Наскоро от IBG разясниха, че възнамеряват да създадат обилни вложения в рационализация и инфраструктура и да обезпечат работен капитал за българското сдружение. През 2018 година продажбите на " Хюндай хеви индъстрис " понижиха с към една пета до 63.8 млн. лева и компанията излезе на загуба (-2.5 млн. лева.).
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР