Новият склад на компанията в Сливен Още по темата Вдигналото

...
Новият склад на компанията в Сливен Още по темата Вдигналото
Коментари Харесай

Миролио инвестира 43 млн. лв. в текстилния си бизнес

Новият склад на компанията в Сливен

Още по тематиката
Вдигналото се ползване се вижда и в продажбите на търговците на дребно: в топ 30 растежът е над 10%

Приходите на най-големите в бранша порастват със 7%. С толкоз се усилва и целият експорт, достигайки 3.86 милиарда лева, като 20 водача вършат 30% от него

Средно приходите на стоте сдружения се свиват, само че минусът идва от поевтинелите горива и метали. Печалбите за поредна година се усилват

Нова индустриална база в Котел, уголемение на индустриалния потенциал на текстилните предприятия, създаване на нов завод за плетиво и на модерна апаратура за филтриране на отпадните води от производството в сливенската фабрика. Това са основните вложения на Едоардо Миролио, които ще бъдат осъществени до края на 2017 година, а общата им стойност е 43 млн. лева

По молба на кмета

Преди няколко месеца кметът на Котел Коста Каранашев е направил предложение към Едоардо Миролио да разшири бизнеса си с ново дружество в планинското градче. Един от главните доводи е било високото равнище на безработица в общината, както и съществуването на подобаваща постройка за развиването на този бизнес. Нови вложения в Котел не са влизали от дълги години съгласно кмета. Така се стига и до отварянето през тази пролет на предприятието " Франко модерно ", чийто притежател е синът на Едоардо – Франко.

Във фабриката се прави пришиване на обособените детайли на плетива, направени в сливенската фабрика на Миролио. За построяването на новия завод вложителите реконструират остаряла общинска постройка, която обновяват напълно и подреждат с нови машини. В началото тук стартират работа 30 дами, само че до края на годината се чака броят им да доближи 100.
" Бъдещето ще покаже дали ще разтеглим в допълнение бизнеса си с конфекция ", сподели пред " Капитал " Едоардо Миролио. Текстилният му бизнес в България регистрира положителни резултати за миналата 2016 година - има растеж както на приходите, по този начин и на облагата.

Повече индустриални благоприятни условия

" Продължаваме вложенията си във фабриките, тъкмо те са един от основните моменти за годишния растеж, който означаваме ", сподели още той. През 2016 година основна инвестиция за текстилния му бизнес е окончателното довеждане докрай на складовата база в текстилното дружество в Сливен. Тя се състои от две елементи - автоматизирана и механизирана, на повърхност 8 хиляди кв.м. Разполага с два робота, ръководени напълно по компютърен път. Фирмата има и втори склад на територията на ямболското си дружество.

" С построяването на новия склад успяхме да освободим спомагателни индустриални мощности в Сливен, защото огромна част от индустриалните ни пространства бяха заети от стока. Сега там ще сложим машини и ще увеличим производството си ", споделя Едоардо Миролио. Ще проработи нов тъкачен завод, посредством който производството на платове в предприятието в Сливен ще бъде разширено с към 30%. Плановете за 2017 година включват и реализация на план за произвеждане на щампа. Той е на стойност 4 млн. лева и би трябвало да бъде осъществен благодарение на план по стратегия " Конкурентоспособност на българската стопанска система ".

В капиталовите планове на влиза и построяването на нов завод за плетиво, както и замяна на старите машини с нови в сливенското дружество. В ямболската фабрика, където се преде и боядисва преждата, също предстоят вложения до края на 2017 година Там към този момент са сменени всички бобиниращи машини в памучната предачница и се възнамеряват спомагателни вложения в обработката на преждата в багрилния завод. " Като цяло ще увеличим продуктивността на предприятията си. Остава най-много казусът с неналичието на работна ръка ", споделя италианският вложител.

Едоардо Миролио продава текстил в 64 страни по света. През предходната година той съобщи желанието си да открие нови текстилни предприятия в Молдова и Беларус. Продължавам да работя върху тези планове, към момента съм на стадий изследване на обстановката на място, добавя той.

Винарски бизнес

" Изминалата 2016 година беше добра освен за текстилния, само че и за винарския ни бизнес ", сподели още Миролио и добави, че през последните години качеството на гроздето е доста положително. Добър банкет на българския пазар имат биовината на едноименната маза. За изработката им се употребяват 350 дка лозови насаждения, а страната, в която се продава най-добре виното, е Канада.

Инвестицията във винарната край новозагорското село Еленово тази година ще бъде ориентирана към построяването на склад на повърхност 1000 кв.м, в който ще бъде съхранявано бутилираното вино. " Наличието на хранилища е доста значимо, с цел да вършим по-големи индустриални лотове ", добавя Миролио.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР