Новият сезон в българския професионален футбол започва днес с два

...
Новият сезон в българския професионален футбол започва днес с два
Коментари Харесай

Днес започва първенството, Лудогорец гостува на абсолютен новак

Новият сезон в българския професионален футбол стартира през днешния ден с два мача в Първа лига. От 18:45 часа " Пирин " (Благоевград) приема " Берое ", а от 21 ч абсолютният дилетант в елита " Крумовград " играе с първенеца " Лудогорец ".

" Пирин " и " Берое " едвам се избавиха от изпадане в края на предишния шампионат, а от този момент и в двата клуба настъпиха доста промени.

Налице са много терзания за финансовото оцеляване на " орлетата ", водени от треньорски тандем - Радослав Митревски и Мирослав Митев, откакто Христо Янев напусна.

" Берое " се снабди с нов притежател - американската мениджърска агенция CRD Sport. Начело на клуба, придобивайки акциите, застана предприемачът Ернан Бенато, който е аржентинец.

Логично, старши треньорът е негов съотечественик - Густаво Араголаса. В тази посока е и селекцията - доминират футболисти от тази страна (дотук 7!), а занапред ще бъдат привличани и още. Така се обрисува цяла аржентинска колония в Града под аязмото.

" Крумовград " от едноименния южен град в област Кърджали ще одобри " Лудогорец " на стадиона в базата на " Ботев " (Пловдив) в " Коматево ". Доскоро там играеха " канарчетата ", само че напролет се реалокираха на новопостроения ст. " Христо Ботев ".

За разлика от беройци, в този клуб залагат на бразилци, а старши треньор е 37-годишният грък Акис Вавалис. През предишния сезон, в който " Крумовград " играеше във Втора лига, през треньорския пост мина и Велислав Вуцов.

В същото време " Лудогорец " се намира в внимателен миг. Отборът, който стана първенец на косъм и значително поради грешките на съперника ЦСКА-София, закъсня със селекцията, има много контузени и осъдени титуляри.

Въпреки това " Крумовград " не би трябвало да е затруднение, само че кой знае - два пъти в късата си история " орлите " са губели на старта на сезона от новаци, освен това все южняци - " Любимец " и " Хасково ". В първия случай ментор бе сегашният - Ивайло Петев, след което бе уволнен.

Във вторник " Лудогорец " загуби тежко от " Балкани " (Косово) в квалификациите на Шампионската лига, по този начин визитата в Пловдив ще е с мисъл и за реванша в сряда. Ранно отпадане в шампионата ще прати отбора в Лигата на конференциите, само че това изобщо няма да е разтуха, а нищо чудно да докара и до земетресения в клуба.

Първият кръг продължава през уикенда и приключва в понеделник. Вниманието притегля дуелът " Левски " - ЦСКА 1948 от 18:45 на следващия ден на " Герена ", а в неделя от 18:30 ч е дербито на Пловдив " Локомотив " - " Ботев ". В неделя ЦСКА-София гостува на " Хебър " от 21 часа.
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР