Новият президент на Южна Корея Юн Сук Йол заяви днес,

...
Новият президент на Южна Корея Юн Сук Йол заяви днес,
Коментари Харесай

Новият президент на Южна Корея предлага дързък план за икономическа помощ на Севера

Новият президент на Южна Корея Юн Сук Йол съобщи през днешния ден, че вратата за разговор със Северна Корея ще остане отворена, откакто встъпи в служба на фона на засилените закани от страна на Севера да форсира развиването на своите нуклеарни и ракетни стратегии, съобщи Ройтерс, представена от Българска телеграфна агенция.

В първата си тирада като президент на Южна Корея Юн сподели, че е подготвен да показа " дръзновен проект " за усилване на стопанската система на Севера, в случай че той стартира развой на цялостна денуклеаризация.

" Въпреки че стратегиите за нуклеарни оръжия на Северна Корея съставляват опасност освен за нашата сигурност, а и за сигурността на Североизточна Азия, врата за разговор ще остане отворена, тъй че да можем по кротичък метод да се оправим с тази опасност ", сподели Юн на церемонията по стъпване в служба.

Япония и Южна Корея се съгласиха, че сложните им връзки може да се подобрят, сподели през днешния ден японският външен министър Йошимаса Хаяши след среща с Юн, съобщи Ройтерс.

Юн зае поста в миг, когато Съединени американски щати се стремят да подсилят тристранното съдействие в сигурността с Япония и Южна Корея на фона на нови ракетни и нуклеарни закани от Северна Корея.

Отношенията сред Япония и Южна Корея, които са значими американски съдружници в Северна Азия, са обременени от тежкото завещание на японската окупация от 1910 до 1945 година Двете страни в последно време имат различия по редица въпроси, измежду които насилствения труд по време на Втората международна война и контрола върху износа.

Хаяши съобщи пред кореспонденти, че Юн е изразил предпочитание да реализира възстановяване на връзките посредством поддържане на тесни контакти.

" Южна Корея е значима страна и съдействието е извънредно належащо за стабилността на района, в това число за реагиране във връзка с Северна Корея ", сподели той, откакто участва на церемонията по встъпване в служба на новия южнокорейски президент в Сеул.

" Ние се съгласихме, че не би трябвало да позволим връзките сред Япония и Южна Корея да се влошат ", съобщи японският външен министър.

Според канцеларията на южнокорейския президент Юн е споделил на Хаяши, че се надява скоро да се срещне с японския министър-председател Фумио Кишида и да работи с него за възстановяване на връзките.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР