Новият премиер на Великобритания Лиз Тръс обяви днес, че правителството

...
Новият премиер на Великобритания Лиз Тръс обяви днес, че правителството
Коментари Харесай

Лиз Тръс ограничава цените на енергията, отменя забраната за фракинга, отваря нови петролни сондажи

Новият министър председател на Англия Лиз Тръс разгласи през днешния ден, че държавното управление ѝ ще ограничи цените на силата на вътрешния пазар за семействата и бизнеса, с цел да смекчи рецесията с възходящите разноски за живот, предадоха международните организации, представени от Българска телеграфна агенция.

Двугодишната " гаранция за цените на силата " значи, че сметките на средностатистическо домакинство няма да надвишават 2500 английски лири (2872 долара) годишно за отопление и електричество, сподели Тръс пред Народното събрание.

Сметките трябваше да скочат до 3500 бр. лири (4000 долара) годишно от октомври или три пъти миналогодишните суми, напомня Асошиейтед прес.

Правителството към момента не е показало какъв брой ще коства тази мярка.

Лиз Тръс съобщи също по този начин, че ще утвърди още петролни сондажи в Северно море и ще анулира възбраната за фракинг в опит да усили производството на енергийни носители.

За бизнеса и публичните институции като лечебни заведения се планува заледяване на цените на силата за интервал от шест месеца.

Според държавното управление ограниченията ще забавят темпа на инфлацията с 4 до 5 процентни пункта. Инфлацията в страната доближи 10,1 % през юли, като се предвиждаше ускорение до 13 % преди края на годината.

Тръс отхвърли апелите на опозицията за налагане на налог върху свръхпечалбите на петролните компании.

Таванът за цените ще бъде финансиран от хазната и посредством кредитиране. Според опозиционната Лейбъристка партия това значи, че английските данъкоплатци ще би трябвало да поддържат програмата от джоба си.

Англия внася по-голямата част от нужния й природен газ, като цяло от Норвегия, и заради това е уязвима от измененията на цените на международния пазар.

През последните години страната мощно усили силата, генерирана от вятърни централи, и възнамерява да построи още атомни реактори.

 

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в ! 

 
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР