Новият посланик на Германия в България Кристоф Айхорн похвали близките

...
Новият посланик на Германия в България Кристоф Айхорн похвали близките
Коментари Харесай

Отношенията между Германия и България - силни като домашна ракия

Новият дипломат на Германия в България Кристоф Айхорн похвали околните връзки сред двете страни. "Нашите връзки са мощни като домашна ракия. Изключително съм признателен за околните връзки с канцлера Ангела Меркел. Те са от изгода за двете ни страни, за общото ни европейско семейство – Европейският съюз, за нашите промишлености и нашите нации ", обърна се Айхорн към премиера Бойко Борисов по време на церемонията по откриването на инженеринг център на компанията Bosch в София.

В новия център към този момент работят близо 200 софтуерни експерти, които създават новаторски технологии за автомобилната промишленост в области като системи за помощ на лидера, автоматизирано шофиране и електромобилност. До 2023 година в центъра се чака да проработят над 500 висококвалифицирани инженери.

Бизнесът на Bosch в България бележи непрекъснат растеж. Само през 2018 консолидираните продажби на компанията у нас са скочили с 19% до 104 милиона евро. Добро показване има във всички бизнес браншове, като изключително мощно се развиват софтуерните нововъведения. Bosch участва в България към този момент над 25 години и има към 220 чиновници. През 2015 Bosch закупи ProSyst Software, в това число неговото българско дъщерно сдружение Просист Лабс.

"Нашата цел е да превърнем Bosch инженеринг център София в световен хъб за софтуерни решения за производителите на коли ", съобщи Михай Болдижар, общоприет шеф на Роберт Бош и представител на Група Бош в България.

Борисов посвети част от изявлението си на конкуренцията за новия цех на "Фолксваген ", който е все по-вероятно да бъде построен в прилежаща Турция. "Те нямат решение, нашите предложения стоят... Това беше единствено открито като недостатък за България - че съблюдаваме европейските правила. Тяхно решение, просто ние всичко, което беше належащо, сторихме. И се надявам, че решението ще е такова ", сподели министър-председателят.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР