Новият план за борба с пандемията е математически модел с

...
Новият план за борба с пандемията е математически модел с
Коментари Харесай

Проф. Балтов: Новият план за борба с пандемията е математиче...

Новият проект за битка с пандемията е математически модел с доста недостатъци, съобщи пред NovaNews депутатът от ГЕРБ - Съюз на демократичните сили проф. Асен Балтов.

" Според заложеното в проекта Централен Северен регион към този момент е в третия стадий. Това значи, че там има доста малко реанимационни кревати. Половината такива са в София, а останалите са разпръснати в другите клъстери. Става дума за общо към 1200 кревати, само че хората, които могат да ги обслужват, са не повече от 850 ", разяснява някогашният шеф на " Пирогов ".

По думите му ще има сериозен проблем при преодоляване на третия и четвъртия стадий на вълната. " Омикрон е доста по-заразен. В третата вълна оптималният брой инфектирани седмично е бил 32 500, до момента в който в този момент за 5 дни имаме над 30 000 новозаразени. Процесът на влизане в болница и в интензивни отделения ще бъде доста по-ускорен ", счита проф. Балтов.
Свързани вести Планът за справяне с Коронавирус - 4 стадия и 10 разновидността за поддръжка. Приоритет са децата ВИДЕО Новите ограничения в учебните заведения: Ротация от 5. клас нагоре при 70% заети интензивни легла
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР