Новият отоплителен сезон ще излезе почти два пъти по-скъпо от

...
Новият отоплителен сезон ще излезе почти два пъти по-скъпо от
Коментари Харесай

Дървата за огрев и пелетите с рекорден ръст в цените

Новият отоплителен сезон ще излезе съвсем два пъти по-скъпо от миналогодишния
Рекордно са се повишили цените на дървата за огрев и пелетите, демонстрира инспекция на. Новият отоплителен сезон ще излезе съвсем два пъти по-скъпо от миналогодишния.

Дървата за огрев сега се продават по към 140 лв. кубика. По същото време на предходната година те костваха  80-90 лв. за кубик.

Това обаче не е крайната цена. Поскъпването става още по-голямо, тъй като клиентът би трябвало да провежда превоз и да заплати и за транспорта.

Ако поръча нацепени дърва цената скача с още най-малко 20 лева на кубик.

Пелетите, които до скоро излизаха най-евтината суровина за отопление, към този момент мъчно могат да се дефинират за такава. 

Тази седмица един звук клас А1 доближи над 700 лева За съпоставяне в същия интервал на предходната година са коствали тъкмо на половина – 350 лв/тон.

Интересното е, че пелетите предходната седмица се търгуваха за малко над 600 лева, като и при тях крайната цена се повишава с превоза им. Ако желаете и да ви го смъкват ще се наложи на бръкнете по-дълбоко в джоба си. Производители и снабдители даже одобряват поръчки за след месеци, без да подсигуряват цени, които не престават да порастват. Други споделят, че септември даже може да няма. 
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР