Новият офис в България бележи ключов момент в растежа ни,

...
Новият офис в България бележи ключов момент в растежа ни,
Коментари Харесай

Американска AI платформа открива развоен център в София


„ Новият офис в България бележи основен миг в растежа ни ”, съобщи Снежина Захария, CEO на Insurify
(снимка: Insurify)

Платформата за сравняване на застрахователни услуги Insurify, основана на изкуствен интелект, отвори своя първи интернационален развоен център в София. В него към този момент работи екип от 15 софтуерни инженери и специалисти по изкуствен интелект, профилирани в построяването на технологии за бързорастящи пазари.

Ръководител на Insurify в София е техническият шеф Константин Халачев, който до наскоро водеше създаването на платформа за машинно образование на търсачката Skyscanner. „ Отварянето на софийския офис е самопризнание за гения и уменията на българската софтуерна общественост, която получава опция да се включи и развива професионално в световния подтекст, където Insurify е позиционирана ”, показа той.

Главен изпълнителен шеф на Insurify е Снежина Захария, която е създател и основен изпълнителен шеф на компанията, и Тодор Кирязов – съосновател и основен продуктов шеф. Захария основава компанията през 2013 година, откакто лек авто случай я изправя пред високи цени и разочароващ опит в извършването на покупки на автомобилни застраховки.

Тя разпознава неразработена пазарна ниша и взема решение да сътвори уеб страница за незабавно и персонализирано сравняване на застрахователни артикули. Базирана в Кеймбридж, Масачузетс, Insurify е съумяла да продаде застраховки с покритие на стойност 170 милиарда $ на над 4 милиона клиенти от 2016 година насам.

„ Новият офис в България бележи основен миг в растежа ни, защото посредством него продължаваме да подобряваме нашите продуктови линии за автомобилно, жилищно и животозастраховане ”, сподели Захария. През 2020 година Insurify означи 2,5-кратен растеж на приходите на годишна база и усили броя на чиновниците си над 3 пъти през 2020 година

В близкото минало екипът ѝ у нас беше част от една от най-големите мета търсачки за самолетни билети – Skyscanner, която затвори офиса си в София през 2020 година, поради отрицателното въздействие на Covid-19 пандемията върху интернационалните пътувания.

Основен фокус на експертите в софийския екип ще бъде мащабирането на машинното образование, персонализацията и технологиите за оформяне на рекомендации към другите продуктови линии и канали.

Insurify възнамерява да удвои броя на чиновниците си в София през 2021 година Платформата работи с най-големите застрахователни компании в Съединени американски щати, а неотдавна предлага и интегрирани застрахователни услуги в партньорство с Toyota.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР