Новият наркотик предизвиква по-голяма зависимост от хероина Снимката е илюстративнаНов

...
Новият наркотик предизвиква по-голяма зависимост от хероина Снимката е илюстративнаНов
Коментари Харесай

Нов опасен наркотик разяжда кожата. Нарекоха го „зомби“

Новият опиат провокира по-голяма взаимозависимост от хероина Снимката е илюстративна
Нов опиат е открит по улиците в Съединени американски щати, а центърът му е Филаделфия. „ Tranq “, както го назовават на улицата, е изумил учените поради зависимостта, която провокира.

„ Tranq “ е примес от фентанил и успокоително за коне и крави, наречено ксилазин. В композиция двете субстанции пораждат пагубен резултат върху човешкия организъм. Този опиат безусловно разяжда кожата на хората. Поради тази причина е наименуван „ зомби опиат “, а експертите настояват, че скоро може да се сблъскаме със подиуми от филми на ужасите, в които по улиците ще се разхождат хора, наподобяващи на зомбита, оповестява Скай нюз.

Проведено следствие открива доста бързото му навлизане измежду общността, като здравните служащи се борят да се оправят с казуса.

Служителите в публичното опазване на здравето са разтревожени от разпространяването на опиата и са загрижени за ужасяващите увреждания, които той предизвиква на телата на употребяващите го.

Отвъд полусъзнателното положение, което тази дрога провокира, тя безусловно разяжда кожата на хората. Раните изригват в люспеста кора от мъртва тъкан, която, в случай че не се лекува, може да докара до ампутация.

Друг проблем е пристрастяването, което провокира. Наркотикът изисква организмът да бъде презареден незабавно след отшумяване на резултата. Абстиненцията е извънредно тежка, а пристрастяването е по-голямо от това към хероина.
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР