Новият кмет на столицата Васил Терзиев, който спечели балотажа с

...
Новият кмет на столицата Васил Терзиев, който спечели балотажа с
Коментари Харесай

Васил Терзиев: Няма причини да вярвам, че ще се окажа касиран кмет

Новият кмет на столицата Васил Терзиев, който завоюва балотажа с минимална разлика, не се тормози да е касиран. Той съобщи, че ще работи за всички софиянци. " Нямам аргументи да го имам вяра, защото знам нашият избор по какъв начин е реализиран ", сподели той в отговор на въпрос има ли страхове, че може да се окаже касиран кмет.

По-рано през днешния ден на първия си брифинг след края на балотажа Ваня Григорова разгласи, че щабът ѝ ще апелира резултата от изборите.

„ Те са в правото са си да оспорват. Ние също имаме искания за това, което се случи на първи и втори тур, големите разлики в екзитполовете, секции, в които съм бил със 120 гласа, само че са изчезнали, има и такива, където имам нула гласа на балотаж,коментира Терзиев пред.

Той съобщи и че няма никакво отчаяние. „ По-скоро има упоритост да върнем доверието в Столична община “, сподели Терзиев, който 4800 гласа направиха кмет на столицата.

Като градоначалник той обрисува част от нещата, с които желае да се заеме.

Терзиев разгласи, че ще направи всичко допустимо да реалокира Паметника на Съветската войска. „ Въпреки че то към този момент не е в ръцете на кмета, ще бъде направено всичко, с цел да може този монумент да бъде изместен - или в Музея на социалистическото изкуство, или където реши Министерството на културата “, сподели той.

Терзиев разяснява, че и преди му е предлагано да съм кандидат-кмет. „ Още през 2019 г.Христо Ивановме предложения, само че аз тогава не бях подготвен. Тогава отхвърлих. Аз съм си се чувствал от край време и съм бил част от това, което се случва. Аз съм канен за разнообразни политически постове, които съм отказвал. Знаете доста добре и за кои партии съм дарявал “, изясни новият кмет на София.

Терзиев сподели и че към този момент има определени заместници, само че няма да ги разгласи. „ Те са с висока степен на експертност региона си, с дълготраен опит, ще предложим и някои промени “,заяви той.

Терзиев сподели още, че желае да показа концепциите си на всички обединения в СОС и да търси поддръжка от тях. Според него доста от задачите им се припокриват, по тази причина няма и да е мъчно се откри поддръжка.

Според него би трябвало и да се преразгледа какво прави Столичния инспекторат, както и заплащането на инспекторите.

Той добави и че ще се предложи Борис Бонев да е началник на общинския съвет и ще се търси поддръжка от останалите.

Припомняме, че вТерзиев завоюва кметската борба в София с 48.20% на 100, при обработени 100% от протоколите на СИК в ОИК. Той получава 175044от гласовете в столицата.Ваня Григорова има 46.89%, или 170258 гласа.Вот „ Не поддържам никого " са дали17834 души в столицата, или 4.91%.

Двамата претенденти, които влязоха в борба за кметското място в София- Васил Терзиев и Ваня Григорова - упражниха правото си на глас още в ранните часове на деня в неделя. Терзиев разяснява, че вярата му е хората да схванат, че силата е в тях. Григорова прикани гласоподавателите да отидат до урните и посочи, че е гласувала за град без корпоративни зависимости.

Много от операциите отхвърлят хората да гласоподават, съобщи Васил Терзиев. По думите му всеки, който е имал доверие в машинното гласоподаване, не го е изгубил, а самият той също е дал своя вот посредством машина.

От хората зависи ръководството през идващите 4 години, разяснява Ваня Григорова. Тя посочи, че е гласувала за град, свободен от корпоративни зависимости, в който всеки има свободата да бъде подобен, какъвто е, без да се тормози.

И двамата претенденти за кметския пост приканиха жителите на столицата да излязат и да гласоподават, без значение дали с машина, или на хартия.

Припомняме още, че на първия тур на локалните избори за Терзиев гласоподаваха 119121 души, с което той събра 31.80% от поддръжката на гласоподавателите. Зад номинацията на Григорова застанаха 80875 гласоподаватели, или 21.59%от отишлите до урните.

Почти 14 000 души по-малко бяхарешили да се доверят на Антон Хекимян, който получи 17,84 %.

На втория тур на локалните избори гласувахме по два метода – с хартия и посредством машина. Избирателните секции в страната бяхаоколо 7250, като в 5900 от тях имаше и машини. Изборният ден стартира в 7 часа и приключи в 20 часа.
„ В тренда “ в, и
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР