Новият е заложен в бюджета и ще се използва за

...
Новият е заложен в бюджета и ще се използва за
Коментари Харесай

С новия външен дълг Асен Василев рефинансира стари задължения


Новият е заложен в бюджета и ще се употребява за рефинансиране на падежираща емисия за милиарда и половина евро. Това изясни финансовият министър Асен Василев пред публицисти по отношение на новия външен дълг на България. Коментарът си той направи преди да вземе присъединяване на форума Digital Trends 2023.

Той разясни, че през вчерашния ден държавното управление излязло на интернационалните пазари, с цел да набере дълга, заложен в бюджета - емисията била сполучлива и имало съвсем 3 пъти повече предложение за българските излъчвания, в сравнение с страната желала да набере на пазара. Успяхме да наберем 7-годишния дълг на награда към 150 базисни точки, което е % и половина над общоприетото и което е много по-евтино, в сравнение с последната емисия, която България направи, разяснява Василев.

Той посочи, че процесът по бюджета и данъчните закони вървят по този начин, както са записани в Закона за обществените финанси.

Асен Василев дефинира като предизборни приказки на пазара изказванията, в " непринципна коалиция " с Българска социалистическа партия и " Възраждане " за локалните избори единствено и единствено ГЕРБ да не завоюват.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР