Новият действащ ръководител на министерството на отбраната Патрик Шанахан заяви

...
Новият действащ ръководител на министерството на отбраната Патрик Шанахан заяви
Коментари Харесай

Новият шеф на Пентагона: Политиката по отношение на Китай трябва да стане приоритет за нас

Новият настоящ началник на министерството на защитата Патрик Шанахан съобщи на закрито съвещание с ръководителите на военните служби, че политиката във връзка с Китай би трябвало да стане приоритет за Пентагона, оповестява РИА Новости, базирайки се портала Military.com.

Съобщава се, че по време на закритата среща Шанахан е декларирал, че ще се концентрира върху осъществяването на Националната тактика за защита, създадена от някогашния началник на Пентагона Джеймс Матис и утвърдена от президента на Съединени американски щати Доналд Тръмп, отбелязвайки, че Китай ще стане негов главен приоритет. „ Докато се концентрираме върху настоящите интервенции, настоящият министър Шанахан сподели на екипа да помни: Китай, Китай, Китай “, заяви източник.

Новата тактика за защита на Съединени американски щати беше оповестена през януари 2018 година В нея се показва, че дълготрайното стратегическо съревнование с Русия и Китай е главен приоритет за Пентагона, което изисква непрекъснато увеличение на вложенията. Американският министър на защитата Джеймс Матис, въвеждайки тактиката, съобщи, че съперничеството на огромните сили, а не битката против тероризма, ще бъде във фокуса на Съединени американски щати в сходство с новата тактика за защита.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР