Новите зелени зони в София ще бъдат въведени най-вероятно от

...
Новите зелени зони в София ще бъдат въведени най-вероятно от
Коментари Харесай

Нови "зелени" зони от 1 ноември в столицата

Новите " зелени " зони в София ще бъдат въведени най-вероятно от 1 ноември. Това ще стане с промени в Наредбата за организация на придвижването в София, стана ясно на транспортна комисия в Столичния общински съвет, написа " Труд ".

Общо 5500 места за платено паркиране от 1 лева на час ще бъдат разкрити в регионите „ Лозенец “, „ Оборище “, „ Възраждане “ и „ Красно село “. Отпадна концепцията да бъде включен и „ Триадица “, тъй като няма предпочитание на жителите. Следва да бъде квалифициран отчет, който в случай че бъде утвърден от СОС, ще има едномесечен период за цивилен оферти за промени, след което за 3 месеца зоната ще бъде въведена.

Разширението се планува в горни „ Лозенец ” и в “Оборище ” сред бул. “Хр. и Ев. Георгиеви ”, бул. “Ген. Данаил Николаев ”, бул. “Ситняково ”, ул. “Черковна ” и ул. “Султан тепе ”. В “Красно село ” – сред булевардите “Иван Гешов ”, “Пенчо Славейков ”, “Ген. Тотлебен ” и ул. “Георги Софийски ” и сред ул. „ Добруджански край ”, ул. „ Йоаким Кърчовски ”, бул. „ Тотлебен ” и бул. „ Скобелев ”. Във “Възраждане ” – сред булевардите “Сливница ”, “Константин Величков ”, „ Скобелев ” и ул. „ Опълченска ”.

Предвижда се и въвеждане на двугодишна винетка за паркиране на живеещите в регионите на " синя " и " зелена " зона. Сега те могат да си набират единствено едногодишен абонамент. Няма да можем, обаче, да си купуваме правото да паркираме в " зелена " зона пред блока за повече от три коли на апартамент. Въвеждането на зоните ще коства 3,2 млн. лева, а прогнозните едногодишни доходи от тях са над 4 млн. лева Центъра за градска подвижност възнамерява с 900 хиляди лева да ремонтира и построява тротоари в новите зони, изясни пред „ Труд “ Румяна Милова, която е отпред на Дирекция „ Паркиране и гаражи “.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР