Новите срокове за прилагане на наредбата за касовите апарати са

...
Новите срокове за прилагане на наредбата за касовите апарати са
Коментари Харесай

НАП: Сроковете за касовите апарати дават време за всички

Новите периоди за използване на наредбата за касовите апарати са задоволителни за всички компании да вкарат измененията. Това съобщи представителят на Националната организация за приходите Росен Бъчваров в Сутрешния блок на Българска национална телевизия.

Росен Бъчваров, представител на Национална агенция за приходите: Понеже измененията засягат разнообразни браншове, би трябвало повече време за в допълнение прецизиране.
Той обаче съобщи, че защото периодите са задоволителни, " безкрайни удължавания няма да има ". До края на март компаниите, регистрирани по Данък добавена стойност, които имат единствено касови апарати, би трябвало да ги подменят.

До 30 юни това би трябвало да сторят компаниите, които нямат Данък добавена стойност регистрация, а до 30 септември всички компании би трябвало да интегрират софтуера за ръководство на продажбите с фискалните интервенции.

Бъчваров изясни, че не престават диалозите за промени по приложение на условията за болничните заведения, незабавната помощ, задграничните компании със личен програмен продукт и електронните магазини, с цел да се уточняват условията за тях.

Около 50 000 касови апарати, регистриращи продажби съгласно новите условия, към този момент са конфигурирани. Оставащото време е задоволително за останалите, счита Бъчваров.
 Отложиха въвеждането на нови касови апарати със седем месеца Отложиха въвеждането на нови касови апарати със седем месеца
По-рано през днешния ден министър председателят се срещна с управлението на Българската стопанска камара, по тяхно искане, с цел да обсъдят новите данъчни правила. Те плануват...
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР