Новите случаи на заразени с коронавирус в Испания нараснаха с

...
Новите случаи на заразени с коронавирус в Испания нараснаха с
Коментари Харесай

Епидемията експлодира в Испания

Новите случаи на инфектирани с ковид в Испания набъбнаха с 1500 единствено за ден и доближиха 5700, оповестяват локалните здравни управляващи. Засега най-засегнатата страна в Европа е Италия с над 17 000 случая (над 1200 смъртни), само че наподобява, че Испания, Франция и Германия следват същия модел на повишаване на случаите.

Основната разлика е, че в другите европейски страни смъртността е доста по-ниска от тази в северната италианска провинция Ломбардия.

По-рано денем Световната здравна организация (СЗО) предизвести, че Европа към този момент е “епицентър “ на болестта, тъй като на континента се следи по-бързо разпространяване на болестта, в сравнение с по-рано в Китай.

“Европа към този момент е епицентърът на пандемията “, сподели ръководителят на СЗО Тедрос Гебрейсус

Иран оповестява, че за ден от заболяването са умряли нови 97 души, с което броят на смъртните случаи става 611.

Говорителят на Mинистерството на опазването на здравето в Иран Киануш Джаханпур съобщи, че новите случаи в страната са 1365, само че останалите страни са уверени, че статистиката на Иран е мощно подценена.

Междувременно Русия разгласи, че ще затвори своите сухопътни граници с Полша и Норвегия за чужденци в опит да ограничи разпространяването на новия ковид, съобщи министър председателят Михаил Мишустин. Забраната ще влезе в действие в среднощ в събота и ще се ползва за всички чужденци, които пътуват "по професионални, частни, обучителни или туристически аргументи ".

Гражданите на Беларус, членове на публични делегации и поданици на Русия ще бъдат допускани.

Русия има къса сухопътна граница с Полша с анклава Калининград и надалеч на север с Норвегия, с дължина към 200 километра.
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР