Новите санкции срещу Русия ще засегнат оръжейни производители и лица,

...
Новите санкции срещу Русия ще засегнат оръжейни производители и лица,
Коментари Харесай

Лидия Шулева: Трябва да укрепим отбранителните си способности, защото не знаем какво ще му хрумне на Путин

Новите наказания против Русия ще обиден оръжейни производители и лица, на които е неразрешено да стъпват на териториите на Европейски Съюз, Съединени американски щати и Англия. Целта на глобите е да се лимитират опциите на военната промишленост на Русия. Това съобщи в ефира на NOVA NEWS някогашният министър на стопанската система Лидия Шулева.

Тя акцентира, че глобите няма да окажат отрицателен резултат върху стопанските системи на страните от Европейски Съюз и напомни, че войната в Украйна по този начин или другояче е прекратила икономическите връзки сред Русия и Запада.

По отношение на българската стопанска система Лидия Шулева изясни, че тя се развива относително добре, като продължаваме да усилваме търговско-икономическите си връзки с Европейския съюз.

Търговският ни оборот с Русия не е бил изключително огромен през последните години, като се изключи газа, който заемаше максимален дял. Но цените, на които в този момент купуваме газ, са доста по-ниски от тези от тези, когато купувахме газ от Русия, уточни Шулева.

По думите ѝ най-голяма заплаха е какво ще реши „ владетелят на Кремъл “.

Преди две години тържествено заявяваше, че няма да нападне Украйна... Сега тържествено споделя, че няма да нападне Естония и Полша. А отвън тези страни, България е идната страна, която е най-близо до Русия. Ето за какво би било добре да насочим вниманието си към подсилване на отбранителните ни качества, тъй като не знаем какво ще му хрумне на Путин, сподели още Лидия Шулева.

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР