Новите санкции срещу Русия са одобрени днес от посланиците на

...
Новите санкции срещу Русия са одобрени днес от посланиците на
Коментари Харесай

ЕС и САЩ с нови санкции, Вашингтон се цели в близките на Путин и яхтите му -

Новите наказания против Русия са утвърдени през днешния ден от посланиците на страните от Европейски Съюз. Това заяви френското председателство на Съвета на Европейски Съюз в Туитър. Правителството на Съединени американски щати одобри също през днешния ден нов лист от наказания против Русия поради нахлуването ѝ в Украйна, съобщи Ройтерс.

Приетите текстове дават отговор на решенията на Европейския съвет при започване на седмицата. Новите наказания обгръщат възбраната за импорт на нефт по море и плануваните изключения. Допълва се, че глобите ще бъдат разширени и към вноса на нефт през тръбопроводи, " незабавно щом е допустимо ". Отчита се, че дружно с ограниченията, подхванати от Германия и Полша, до края на годината съветският петролен импорт в Европейски Съюз ще спадне с 92 на 100.

Въвеждат се наказания против представители на съветските сили за сигурност и съветски военни, виновни за зверствата в киевското предградие Буча. Мерките засягат също производства, свързани с войната в Украйна, олигарси и разпространители на съветска агитация, както и членовете на техните фамилии.

Още три съветски банки, измежду които и " Сбербанк ", се изключват от интернационалната разплащателна система " Суифт ". Разширява се възбраната за експорт към Русия на химически произведения и високи технологии. Въвежда се възбрана за разпространяването на още три съветски медии, източник на дезинформация, както и за даването на услуги на съветски сдружения.

Предвижда се Съветът на Европейски Съюз да утвърди новите наказания " на автограф ". Утре текстовете ще бъдат оповестени в Официалния вестник на Европейски Съюз, прецизира председателството.

Санкциите на Съединени американски щати са ориентирани против няколко яхти, свързани с съветския президент Владимир Путин, брокерска компания за яхти и челист, който съгласно американските управляващи работи като медиатор за съветския водач.

Съединени американски щати и други западни страни вкараха невиждани наказания против съветската стопанска система от началото на съветското навлизане в Украйна на 24 февруари, в това число против централната банка на Русия и против нейни значими финансови институции.

В речта си " За положението на Съюза " през март Байдън сподели, че Съединени американски щати ще работят за конфискуване на яхтите, първокласните жилища и частните самолети на богати руснаци, които имат връзки с Путин.

Американското министерство на финансите откри, че два плавателни съда - " Грейсфул ", плаващ под съветски байрак, и " Олимпия ", плаващ под флага на Каймановите острови, са свързани с Путин. Руският президент, които бе глобен на идващия ден след началото на нахлуването в Украйна, е имал голям брой пътувания с яхтите, в това число в Черно море дружно с беларуския водач Александър Лукашенко предходната година, съобщи американското министерство на финансите.

Министерството откри също две други яхти, за които твърди, че са употребявани от Путин и са благосъстоятелност на глобена съветска компания.

Ведомството вкара също по този начин наказания против основаната в Монако брокерска компания " Импириъл яхтс ", която разрешава на притежатели на суперяхти, в това число на съветски олигарси, да отдават чартърен плавателните си съдове, когато не ги употребяват, както и авиационна компания, която съгласно министерството е забъркана в скица за прекачване на летателни апарати на офшорна компания за отбягване на глобите.

Правителството на Байдън включи в черния си лист и Сергей Ролдугин, челист и диригент, против който към този момент бяха въведени наказания от Европейския съюз поради връзките му с Путин. По силата на американските наказания се замразяват активите му в Съединени американски щати, а на американски физически и юридически лица се не разрешава да имат бизнес отношение с него.

Държавният департамент вкара наказания и против петима съветски олигарси и членове на съветския хайлайф, в това число против говорителката на съветското външно министерство Мария Захарова.

Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР