Новите Samsung Galaxy S10 и S10+ смартфони притежават ултразвуков сензор

...
Новите Samsung Galaxy S10 и S10+ смартфони притежават ултразвуков сензор
Коментари Харесай

Лицевото разпознаване на Galaxy S10 е лесно за манипулиране


Новите Samsung Galaxy S10 и S10+ смарт телефони имат ултразвуков датчик за пръстов отпечатък под екраните си, които, съгласно Samsung, са едни от най-надеждните способи за отбрана на мобилни устройства.
 Защо Galaxy S10 идва с протектор за екрана
Защо Galaxy S10 идва с протектор за екрана

Samsung прибавя сходна екстра за първи път

Освен посредством датчика, телефоните могат да бъдат отключени и посредством лицево различаване, което употребява сходна на Face ID технология. Думата " сходна " е значима, тъй като Face ID на Apple употребява 3D камера за сканиране в дълбочина, до момента в който телефоните на Samsung разчитат на разпознаването на двуизмерни изображения.

И това е значителен проблем.
 Ремонтите на Samsung Galaxy S10 ще са скъпи и сложни
Ремонтите на Samsung Galaxy S10 ще са скъпи и сложни

Проблемът е под екрана

Според данни и проби от консуматори, Galaxy S10 и S10+ могат да бъдат елементарно отключени от всеки, който разполага с наша фотография, видео или най-малко малко наподобява на нас.

I unlocked my brother's Galaxy S10+ with my face
— Jane Manchun Wong (@wongmjane) March 9, 2019
Истината е, че Samsung намерено предизвестява за сходни рискове. Според компанията, лицевото различаване на новите модели е просто услуга, предопределена за в допълнение улеснение и по-бързо боравене с телефона, само че не и съответна отбрана на персоналните ни данни.

Ако фактически желаеме да ограничим достъпа до новия си Galaxy S10, ще би трябвало да изключим лицевото различаване и да разчитаме единствено на ултразвуковия датчик.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР