Новите пенсии може да се окажат по-малки. Това става ясно

...
Новите пенсии може да се окажат по-малки. Това става ясно
Коментари Харесай

Пак драма. Новите пенсии по-малки?

Новите пенсии може да се окажат по-малки. Това излиза наяве от данните на Националния застрахователен институт.

Национален осигурителен институт разгласи, че размерът на междинния застрахователен доход за страната за юни 2021 година е 1138,18 лева

Определеният средномесечен застрахователен приход за страната за посочения интервал служи при пресмятане размерите на новоотпуснатите пенсии през юли 2021 година, според чл.70, алинея 3 от Кодекса за обществено обезпечаване.

" Много се опасявам, в случай че не се актуализира бюджетът, само че не за държавното управление, а за всички хора, които ще чакат поддръжка ". Това пък сподели министърът на стопанската система в служебното държавно управление Кирил Петков в интервю за предаването „ Здравей, България “ по NOVA.

„ Аз и служебното държавно управление желаеме да накараме народните представители да схванат какъв брой е значимо да споделяме по верния метод и какъв брой е значимо да актуализираме бюджета. Дебатът би трябвало да стане тази седмица, тъй като нямаме време.

Имаме средства, само че с цел да бъдат изхарчени, Народното събрание би трябвало да каже, че може да бъдат изхарчени. Виждаме, че рискът се демонстрира, бежанците потеглят.

При всички действителни и осезаеми опасности, да нямаме опцията да харчим парите, които имаме, няма нищо общо с държавното управление. Нека депутатите създадат своите корекции, дано дебатират, само че да не се окаже, че идната седмица не съумеят да образуват комисиите, не приключват дебата по бюджета, трите мандата минат и има последващо служебно държавно управление, което да не може да похарчи стотинка от тези пари, които има “, добави той.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР