Новите форми на работа и съвременният начин на живот се

...
Новите форми на работа и съвременният начин на живот се
Коментари Харесай

Експерти: Три са най-важните фактора за правилно функциониране на организма

Новите форми на работа и актуалният метод на живот се отразяват на физическата ни интензивност и водят до увеличение на потреблението на храни с неприятно качество. Освен това новият темп на живот, изключително в огромните градове, предизвиква на доста хора стрес и разнообразни болести. Друг проблем за актуалните хора е неналичието на отмора. Някои типове артикули обаче могат да оказват помощ за възстановяване на обстановката.

Експертите акцентират три най-важни фактора за вярното действие на организма: здравословно и разнообразно хранене, постоянни физически извършения и отмора. Именно те оказват помощ да се избегнат доста типове болести.

Учените от дълго време изследват храните и техните свойства. През последните години те са разпознали редица  " суперхрани "  с доста изгоди за здравето.

Много хора не са наясно с изгодите от някои храни. Един от известните на всички артикули предизвиква ефикасната мозъчна активност и оказва помощ в битката със напрежението, а също по този начин е значим източник на минерали и фибри – натуралното какао, написа испанският " La Razón “.

Какаото е отличен образец за артикул, който е значим за здравето и вярното действие на организма.  

Често хората свързват натуралното какао с шоколада, само че последният е модифициран артикул. Необработеното какао понижава кръвното налягане, контролира равнищата на глюкозата, защищава сърдечносъдовата система и усъвършенства когнитивните качества. Може да се употребява по разнообразни способи, което го прави чудесна съставна част в разнообразни ястия. Натуралното какао също по този начин обезпечава продължително облекчение от напрежението и има позитивен резултат върху психологичното здраве, в случай че се употребява постоянно.

Освен това разнообразни изследвания демонстрират връзка (която не всеки път съответствува с ефекта) сред какаото и когнитивното здраве. Какаото усъвършенства когнитивните функционалности и спомага за насищането на мозъка с О2, което може да бъде доста потребно при съществуване на болести, свързани с този значим орган. New England Journal of Medicine даже се пробва да изследва връзката сред потреблението на шоколад във всяка страна и броя на носителите на Нобелова премия. Експертите обаче акцентират, че изборът на шоколад би трябвало да бъде верният. Той би трябвало да съдържа най-малко 70% от главната съставна част. Препоръчителното наличие на какао е 85%. Какаовата маса би трябвало да е първият съставен елемент, а захарта - последният.

Струва си да споменем и изгодите от какаото за контрола на холестерола. Проблемите с холестерола са постоянно срещани, само че какаото може да помогне, защото съдържа минерали и фибри и е източник на добър холестерол.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР