Новите EPYC процесори посрещат нарасналите нужди на центъра за данни(снимка:

...
Коментари Харесай

4-то поколение EPYC процесори идват с две ключови претенции


Новите EPYC процесори посрещат повишените потребности на центъра за данни
(снимка: AMD)

AMD разгласи 4-то потомство EPYC процесори, за които твърди, че са най-бързите сървърни чипове в света и имат най-висока енергийна успеваемост. Новите процесори са предопределени за потребление в облачни, корпоративни и HPC изчислителни среди.

Съвременните осведомителни центрове непрестанно се развиват. Облачните среди желаят повече продуктивност, мащабируемост и еластичност, а центровете за данни се стремят към все по-малки пространства и спестовност на сила.
още по темата
Четвъртото потомство EPYC посреща потребностите от повече продуктивност, мащабируемост и еластичност на осведомителните центрове, които в същото време се стремят към по-малки пространства и спестовност на сила, подчертаха от AMD.

Новите процесори дават обещание редица преимущества за клиентите на сървърни системи. AMD показва до 2,8 пъти по-висока продуктивност и до 54% по-малко ползване на сила от конкурентните оферти, висока степен на защитеност на данните, нова архитектура и функционалност в промишлеността.

Освен това клиентите на EPYC ще получат цялостна софтуерна и хардуерна екосистема с поддръжка за най-разнообразни задания като бази данни, виртуализация, неестествен интелект/машинно образование (AI/ML), HPC и други, подкрепена с над 300 международни върхове, реализирани от процесорите EPYC.

Четвъртото потомство EPYC разчита на голяма екосистемна поддръжка. В събитието, на което AMD разгласи новите сървърни чипове, участваха огромен брой сътрудници, профилирани в облачни среди, софтуерни разработки и OEM артикули, измежду които Dell Technologies, Гугъл Cloud, HPE, Lenovo, Microsoft, Oracle Cloud Infrastructure, Supermicro и VMware.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР