Новината за нов вариант на коронавируса не подмина и пазара

...
Новината за нов вариант на коронавируса не подмина и пазара
Коментари Харесай

Дигиталното злато поевтиня заради новия вариант на коронавируса

Новината за нов вид на ковид не подмина и пазара на криптовалути. Биткойн поевтиня внезапно по време на търговията в петък, удряйки 6-седмично дъно.

Най-голямата криптовалута в света загуби 8% през последните 24 часа, поевтинявайки до цена от 54 177 $, сочат данните на Coin Metrics, представени от CNBC. Това е най-ниското равнище от началото на октомври. Цената на биткойн е 20% по-ниска по отношение на историческия най-много от близо 69 000 $, реализиран по-рано през този месец.
Семейните компании на милиардерите държат 4% от всички криптовалути
Така наречените „ фамилни офиси ” съставляват дискретните капиталови компании на милиардерите, а отчет хвърля светлина...

Останалите виртуални валути също се потопиха в алено. Етер, втората най-голяма криптовалута на пазара, поевтиня с близо 11% до на ден дъно от 4 027, а XRP загуби 11% до цена от към 0.94 $.

Виртуалните валути поевтиняха паралелно с останалите рискови активи по света, като генератор на всеобщите разпродажби бяха новините за нов вид на ковид, засечен за първи път в Южна Африка.

Новият вид съдържа над 30 разновидности. Няколко страни в Европа незабавно реагираха и не разрешиха полетите до шест африкански страни.

Акциите на международните пазари вследствие на новината.
Новият вид на ковид потопи международните тържища в алено
Новините за нов вид на ковид подплашиха вложителите по света. Световните акции регистрираха намаляване от 0.8% като са на път д...

Биткойн постоянно бива именуван „ цифрово злато ”, защото съгласно някои запалянковци криптовалутата може да бъде причислена към по този начин наречените активи убежища. Това са активи, които не страдат от внезапна загуба в цената и постоянно нарастват в изискванията на рецесии, защото вложителите се насочват към тях за отбрана на парите си.

Според някои крипто вложители биткойн предлага отбрана против инфлацията, което изяснява тазгодишното му повишаване. Реакцията на пазара след новината за новия вид на ковид обаче съществено разклаща тези изказвания. Така или другояче, криптовалутите са извънредно волатилни и постоянно нарастват или поевтиняват внезапно в границите на часове.

Към момента на приготовление на материала биткойн се търгува против 54 385 $, сочат данните на CoinMarketCap.

Още от МЕЖДУНАРОДНИ:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР