Новината на годината е факт - бившият собственик на ЦСКА

...
Новината на годината е факт - бившият собственик на ЦСКА
Коментари Харесай

Божков през 2006 година: Защо да помагам на Левски? Ако аз бях треньор, ЦСКА нямаше да загуби толкова точки

Новината на годината е реалност - някогашният притежател на ЦСКА Васил Божков пое Левски. Много почитатели на " сините " потриват предостатъчно ръце, само че има и такива, която по никакъв начин не са удовлетворени. Божков ще оказва помощ на Левски посредством свои компании, а решенията в клуба ще взима най-много Павел Колев.

Бизнесменът Васил Божков приказва рядко пред медиите. През април 2006 година той привика спортни публицисти и пред тях сподели повече от любопитни неща за протичащото се в ЦСКА и българския футбол. Ето част от тях, оповестени в " Сега ":
 Официално: Васил Божков разгласи, че поема властта в Левски!
Официално: Васил Божков разгласи, че поема властта в Левски!

Вижте известието, публикувано от предприемача

" Нямах време да отвръщам, всичко стана доста бързо и пагубно. Затова и толкоз закъснях със промяната на треньора Йешич. Левски ги бяхме задраскали, не ги считахме изобщо за живи, играеха някъде в Европа, а ние бяхме първенци. Йешич имаше цялостната власт. Виновен си е единствено Йешич. Аз обаче съм по-виновен, че не го изгоних по-рано. Просто никой не очакваше за 3 кръга да загубим 10 точки. Аз да бях треньор, нямаше да ги загубим.

Не съм взел нито един състезател, без да ми го е предложил Йешич. Питах го: " От Локо кои искаш? ", и той ми сподели тези четиримата (б.р. Котев, Тунчев, Илиев и Георгиев). За мен обаче двамата бранители (Котев и Тунчев) не са положителни футболисти. Питах го и за чужденците. Този Славко Матич от 2 години е болен, аз му заплащам заплатата, а той виси в " Сръбска скара ". Йешич изиска и някакъв Мутафчич. Аз му споделям, че не е играл, а той ми изяснява какъв брой е добър и по какъв начин негов добър другар му го е предложил. Йешич изиска и Фортадо и му го купих.

Резултатите ги виждате, очевидно не става за треньор. Сигурен съм, че Орманджиев не е взимал пари от тези прехвърляния. Колкото до Йешич - той може и да е взимал, не знам ", разяснява тогава Божков за изгубената от ЦСКА купа, отишла на " Герена ".

Той изрично изключва версията, че оказва помощ на Левски.

" Защо да го върша? Само от загубата на първото място изгубвам 200 000 евро. Защо да върша тим 3 години и след това да изгубя купа за 4 мача ", сподели предприемачът преди години.
 Илиана Раева: Васил Божков е друга класа спрямо предходните спуснати в Левски
Илиана Раева: Васил Божков е друга класа спрямо предходните спуснати в Левски

" Всички левскари би трябвало да сме щастливи ", съобщи президентът на БФХГ
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР