Нови земетресения бяха регистрирани в турските окръзи Хатай и Адъяман

...
Нови земетресения бяха регистрирани в турските окръзи Хатай и Адъяман
Коментари Харесай

Нови земетресения разлюляха Югоизточна Турция

Нови трусове бяха регистрирани в турските окръзи Хатай и Адъяман (Югоизточна Турция), които бяха извънредно тежко наранени при разрушителните земетресения на 6 февруари.

По данни на основаната в Истанбул сеизмологична обсерватория Кандилли в 10:20 ч. локално време (9:20 ч. българско време) в град Антакия (окръг Хатай) е станал трус с магнитуд 4,8. Според държавната Дирекцията за ръководство при бедствия и изключителни обстановки (АФАД) трусът е бил с магнитуд 4,4. Дълбочината на земетресението е била 11,06 километра.

Град Антакия е измежду най-тежко засегнатите зони при трусовете от 6 февруари. Много елементи на града са изцяло изравнени със земята. 

Междувременно по-рано тази заран в различен доста тежко обиден окръг – Адъяман , бе регистриран трус с магнитуд 4,2. Земетресението е станало в 7:15 ч. локално време (6:15 ч. българско време) на дълбочина 6,4 километра, а епицентърът му е бил в град Гьолбашъ , осведомят от АФАД.

Турските управляващи и голям брой доброволци от страната и чужбина не престават да се борят с последствията от унищожителните трусове от предишния месец.

Самолети на турския народен авиопревозвач „ Търкиш еърлайнс “ са превозили от 6 февруари до момента над 417 хиляди души от зоните на злополучие към други региони на страната, заяви през днешния ден генералният шеф на самолетната компания Билял Екши. 

Екши написа през днешния ден в профила си в Twitter, че до момента са били осъществени 4885 полета от и до бедстващите зони . Изпратени са били 277 439 спасители. 

Извършени са и 418 полета с транспортни самолети, с които са били изпратени 16 062 тона филантропични помощи, уточни още генералният шеф на „ Търкиш еърлайнс “.
Хората, които са били в зоните на земетресенията, са евакуирани в разнообразни елементи на Турция, в това число в незасегнатите окръзи в съседство с потърпевшите зони. Много хора са се насочили към столицата Анкара, както и към мегаполиса Истанбул.

Междувременно локални поданици в Анкара споделиха пред Българска телеграфна агенция, че след земетресенията стотици хиляди хора са пристигнали в столицата (с население близо 5,7 милиона души). Сред хората, пристигнали в Анкара, има освен такива от бедстващите окръзи, само че и поданици на Истанбул, които се тревожат от предстоящо мощно земетресение там.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР