Нови видове превозни документи, които дават повече възможности за свободно

...
Нови видове превозни документи, които дават повече възможности за свободно
Коментари Харесай

Младежите до 26 г. могат да се возят в столичния градски транспорт само за 68 стотинки на ден

Нови типове транспортни документи, които дават повече благоприятни условия за свободно и икономично напредване с публичния превоз на младежи, възпитаници и студенти към този момент се оферират в пунктовете за продажби на ЦГМ в София, заяви Българска телеграфна агенция.

Те са признати и одобрени от Столичен общински съвет /СОС/ и могат да се зареждат онлайн.

Най-търсеният и продаван артикул за публичния превоз - годишната абонаментна карта, към този момент може да се заплаща на 3 вноски, а не както досега единствено на две. Първата вноска е с годност до 3 месеца и е на стойност 150 лв; втората вноска е за 3 месеца и е на цена от 120 лв., а третата е до 6 месеца и е 100 лв..

Новост е Младежката карта за всички на възраст до 26 години. Независимо дали учат или работят, те могат да се възползват от преимуществата на тази годишна карта с преференциална цена. Тя коства 250 лв. и е за цялата мрежа, в това число и метрото. С нея пътуването излиза по 0,68 лева дневно. Няма ограничавания в броя на пътуванията и транспортните средства. Сравнено с постоянната карта за превоз, тази действително включва 2 месеца гратис пътешестване за младежите.

За първи път се вкарва и годишна карта за възпитаници и студенти . Тя е с цена от 200 лв. и важи за целия публичен превоз. С нея, също има 2 месеца бонус-пътувания, а дневното безкрайно напредване излиза едвам 0.54 лева Зареждането е еднократно против документ от учебно заведение или университет в София, в случай че ученикът или студентът за първи път влизат в съответното образователно заведение. Запазва се и сегашната месечна карта от 20 лв..

Тези нови артикули към този момент се оферират в бюрата за продажби на ЦГМ и дават удобството да се зареждат онлайн, оповестяват оттова.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР