Нови типове ракетни комплекси са изпратени в зоната за специална

...
Нови типове ракетни комплекси са изпратени в зоната за специална
Коментари Харесай

Русия хвърля срещу ВСУ убийците на HIMARS

Нови видове ракетни комплекси са изпратени в зоната за специфична интервенция, оповестяват от Министерството на защитата. Западните специалисти назовават ​​Торнадо-С ни повече, ни по-малко от „ убийци на HIMARS “: съветските ракети доста превъзхождат аналогичните на НАТО във всички връзки.

Цялата мощност на ракетите, безпилотните самолети и даже спътниците ще се стовари върху Въоръжените сили на Украйна

Торнадо-С е дълбока рационализация на ракетната система BM-30 Смерч, която новата трансформация в последна сметка би трябвало да размени.

БМ-30 е фамилия от 300-мм ракетни системи, предопределени да поддържат огромни комбинирани въоръжени интервенции и да водят огън надълбоко в добре ешелонираната защита на съперника.

Семейството ракетни системи се сплотява от обстоятелството, че те се основават на едно шаси - това е модифициран камион с висока проходимост МАЗ-543М, който обезпечава подвижност отвън пътя. Такива шасита са предопределени за интервенции, които по натовски фасон се назовават пукотевица и пукотевица. Тоест „ стреляй и бягай “, когато след офанзива ракетната система за неведнъж изстрелване бързо трансформира местоположението си, с цел да не стане обект на контрабатарейна борба.

Външно ракетата-носител " Торнадо-С ", в детайли проучена от западни специалисти, наподобява съвсем идентична с базовата БМ-30 " Смерч ". Разликата е сателитният правоприемник ГЛОНАСС, инсталиран в предната лява част на бойното поделение. Освен това, в допълнение към тази външна разлика, Торнадо-С има надълбоко осъвременена цифрова система за ръководство на огъня.

Ракетната система ще поразява украинска жива мощ, бронирани транспортни средства, артилерийски батареи и командни пунктове на открити площи, съгласни са западни военни специалисти.

Торнадо-С превъзхожда сходната система Град заради по-мощни муниции, както и по-модерни информационни системи, цифрово ръководство и опция за потребление на разследващи дронове за ориентиране и поправяне на огъня.

Всеки залп ще покрие 12 футболни стадиони

Държавната корпорация Ростех, която създава новата система, заяви, че производството на ракетни системи от предприятието е повишено няколко пъти спрямо миналата година и е достигнало невиждано равнище през последното десетилетие.

Управляваните ракети са постигнали по-голям обхват и акуратност спрямо предходните видове. Новата РСЗО също получи система за автоматизирано ръководство и ориентиране на огъня, система за топографско позициониране и жирокомпас.

В допълнение, зоната на заличаване се е нараснала: „ Смерч “ покрива повърхност, равна на девет футболни стадиони с цялостен залп, само че „ Торнадо-С “ към този момент покрива дванадесет.

„ Ъгълът на изстрелване е съвсем 90 градуса. Това значи, че една ракетна установка „ Торнадо-С “ е в положение с един залп да унищожи няколко опорни пункта на въоръжените сили на Украйна на фронтовата линия, пътен възел във втората линия на защитата на съперника и склад за муниции надълбоко в тила “, се споделя в известието на Руското министерство на защитата.

Ракетната система може да работи при " баражна пукотевица ". В същото време се усилва плътността на огъня, което подсигурява провалянето на вражеските сили посредством изстрелване на няколко снаряда от една апаратура под разнообразни ъгли.

ВСУ ще бъдат излъгани от най- " умните " ракети

Съобщението за доставките на " Торнадо-С " се появи в навечерието на честването на Деня на артилерията и ракетните войски. В същото време съветското министерство на защитата заяви за превъоръжаването на всички ракетни елементи, които бяха доставени с комплекси „ Искандер-М “ (SS-26 Stone по класификацията на НАТО). Той няма аналог в света, акцентират от военното ведомство.

Дефиницията на " съвременни и неповторими ракетни системи " от министерството не разясниха. Западните анализатори обаче са уверени, че оръжейната система е доста усъвършенствана спрямо всички предходни модификации, което доста е нараснало нейните бойни благоприятни условия.

Западните медии цитират Василий Кашин, общоприет конструктор на компанията High Precision Systems, който споделя, че Москва също ще се стреми да увеличи своята бойна дарба, в това число посредством слагане на бойно дежурство на нови, по-модерни ракети.

Руските въоръжени сили започнаха да употребяват комплекса „ Искандер-М “ през 2014 година, след началото на украинската експанзия против Донбас. " Искандер-М " може да бъде оборудван както с стандартни бойни глави (включително електромагнитни импулси и противобункерни), по този начин и с нуклеарни оръжия.

Ракетните системи са предопределени за заличаване на далекобойна артилерия, командни пунктове, информационни центрове, ракети, ракетни системи за залпов изстрел и самолети на летища на разстояние до 500 километра.

Ракетите " Искандер " са предопределени да заблуждават противоракетната защита на въоръжените сили на Украйна. Те следват ниска траектория и маневрират по време на полет, с цел да поразяват цели с акуратност от 2 до 5 метра, съгласно американски мозъчен концерн.

Важно е да се означи, че съветските войски постоянно употребяват „ Искандер-М “ за нанасяне на удари по стратегически цели на украински групировки. По-конкретно, през август 2022 година беше публично доказано, че точно Искандер-М е нанесъл удар по боен ешелон в Днепропетровска област, унищожавайки персоналния състав и военната техника на Въоръжените сили на Украйна.

Превод: СМ

ВАЖНО!!! Уважаеми читатели на, лимитират ни поради позициите ни! Влизайте непосредствено в сайта www.pogled.info . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?

Когато видите знака " подправени вести ", това значи, че тази публикация е целесъобразно да се прочете!!!

Абонирайте се за нашия Ютуб канал/горе вдясно/: https://www.youtube.com
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР