Нови правила се въвеждат в опит да се прекратят манипулациите

...
Нови правила се въвеждат в опит да се прекратят манипулациите
Коментари Харесай

Нови правила при техническите прегледи на автомобилите, вижт...

Нови правила се вкарват в опит да се прекратят операциите при техническите прегледи на колите. Уредите във всеки пункт би трябвало към този момент да са свързани с „ Автомобилна администрация”. Така данните от тях ще стигат автоматизирано, в действително време, до контролния орган.

Дали всичко това ще докара до нов скок в цените на прегледите споделя Ивелина Драгнева, предава nova.bg.

Срокът, в който всички уреди от пунктовете за прегледи трябваше да се свържат с „ Автомобилна администрация” беше 12 януари. Изключително невисок е процентът обаче на тези, които са съумели. На доста им се е наложило да закупят напълно нова техника, с цел да се свържат с тази системата. В град Златица, където има единствено един пункт за прегледи, се е наложило да дадат над 30 000 лв. за чисто нови уреди. А това надлежно ще се отрази и на цените на прегледа.

„ Доста средства и два дни време за монтаж. Оотделно образованието лишава един ден”, съобщи Румен Иванов, ръководител на пункт в Златица.

И по този начин – от през днешния ден данните от спирачния стенд, газ анализатора и димомера могат да се наблюдават в действително време от контролните органи. Момчетата от компанията, пристигнали тук да свържат системите, описват повече.

„ Системата автоматизирано ни споделя дали автомобилът е изправен, или не”, сподели Атанас Узунов, сервизен управител, компания за съоръжение с уреди за премерване.

Освен за пункта в Златица, от компанията дават отговор за още над 200 такива обекта. Едва четири обаче подават информация от уредите.

„ Трябваше от 12 юли до 12 януари да инсталираме тези пунктове, само че самата система беше подготвена в края на декември. Т.е. от края на декември ние сме почнали инсталирането”, сподели още Узунов.

Потърсихме Министерството на превоза и в частност автомобилната администрация, с цел да попитаме дали към този момент се прави надзор и на какво се дължи забавянето. От там на този стадий резервират безмълвие.

От пункта в Златица обаче им подават информация и мислят за повишаване на прегледите. Първият водач, пристигнал тук след въвеждане на новата система, е квалифициран.

„ По-добре да се затегнат малко нещата. За да караш, би трябвало да плащаш. Мисля, че на никой няма да му е проблем 10-15 лева годишно”, сподели Любомир Симеонов.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР