Нови пазар. Експерти на Министерство на земеделието, храните и горите

...
Нови пазар. Експерти на Министерство на земеделието, храните и горите
Коментари Харесай

МЗХГ: Експерти провериха проектно предложение за изграждане на къща за гости в град Нови пазар

Нови пазар. Експерти на Министерство на земеделието, храните и горите (МЗХГ) и Държавен фонд „ Земеделие “ (ДФЗ) направиха инспекция на планово предложение в град Нови пазар. Това оповестиха от пресцентъра на министерството . Исканата финансова помощ е за преустрояване на съществуваща постройка в къща за посетители и ресторант, както и създаване на детски ъгъл. Общият размер на дотацията е 165 152 лева
Проектът е утвърден от Местната инициативна група " Каспичан-Нови пазар " и следва да се прегледа от Държавен фонд „ Земеделие “. Съвместните инспекции на специалистите от двете институции имат за цел да удостоверят сходството сред подадения план и капиталовото желание на претендента.
Собственичката на обекта изясни, че къщата е издигната със лични средства и не се е употребила. Тя уточни, че на първия етаж е планувано да има кухня, складово помещение, ресторант и остъклен детски ъгъл на двора. На втория етаж е планувано да има 5 стаи за настаняване с общ потенциал от 10 места.
В резултат от днешната инспекция се откри, че на терена има действителен обект, който не се употребява от претендента за персонални потребности. Резултатът от инспекцията ще бъде предаден с отчет на ДФЗ, който ще прегледа плановото предложение за допустимост и утвърждение.
Предстои да бъдат тествани още 2 от общо 14 плана, кандидатствали за развиване на туристически действия. Поредността им се дефинира от медиите. Проверките и резултатите от тях се излъчват онлайн във „ Facebook “ страницата на министър Танева и могат да бъдат гледани тук.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР