Нови информационно-указателни табели са поставени на пет Защитени територии в

...
Нови информационно-указателни табели са поставени на пет Защитени територии в
Коментари Харесай

Нови информационни табели в Източните Родопи

Нови информационно-указателни табели са сложени на пет Защитени територии в Източни Родопи. Това са Защитените местности „ Момина канара “, „ Черната канара “, „ Юмрук канара “ и „ Патронка “ и Природна забележителност „ Кован кая “. Те са основни местообитания, както за лешоядите, по този начин и за други предпазени типове растения и животни, оповестиха от Регионална инспекция за опазване на околната среда в Хасково.

Всяка осведомителна табела съдържа карта на съответния регион, фотоси и настояща информация на български и на британски език за част от емблематичните за тези места растителни и скотски типове. Изписани са още потребни препоръки за отговорно държание измежду природата и „ Зеленият “ телефон на Регионалната екоинспекция за подаване на сигнали при положение на видяни нарушавания. Целта е всеки клиент да бъде съпричастен и в помощ на виновните институции и организации за по-добро предпазване на тези предпазени територии и техните диви жители.

Обновяването на табелите се прави от Фондация „ По-диви Родопи “, взаимно с РИОСВ– Хасково в границите на план " Oпазване на черните и белоглавите лешояди в Родопитe " (LIFE14 NAT/NL/000901), финансиран по стратегия LIFE на Европейски Съюз.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР