Нови детски площадки, с модерни съоръжения, ще радват децата в

...
Нови детски площадки, с модерни съоръжения, ще радват децата в
Коментари Харесай

Ще монтират нови детски площадки в 8 села в Исперихско

Нови детски площадки, с съвременни уреди, ще радват децата в 8 села в Община Исперих. Те ще бъдат построени по план на Общината, финансиран от Програмата за развиване на селските региони, оповестиха от Областния информативен център.

Стойността на плана е над 104 200 лв.. Средствата ще бъдат вложени в създаване на кътове за игри с нужните уреди, подобаващи за деца на възраст до 12 години, в селата Свещари, Тодорово, Йонково, Голям Поровец, Лудогорци, Подайва, Вазово и Белинци.

Всяка една от детските площадки ще разполага с пързалка, катерушка, уреди за катерене, скачане и баланс, люлка. Ще бъдат обособени места за игри със сюжети и групови игри. 

За игровите зони е очакван дървесен чипс от нарязани и пресяти борови кори и дървесина, положени върху добре уплътнена земна основа. Тази настилка обезпечава най-хубава отбрана при рухване. Тя ще бъде кантирана с култивиран бордюри. В зоните за отдих ще бъдат сложени пейки и кошчета за боклук.

Проектът има за цел да обезпечи благоприятни условия за игри навън, осъществяване на детски празници и рождени дни, както и места за обществени контакти и отдих в обитаемоте места. 

Очаква се всички действия да приключат най-късно до края на февруари 2025 година.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР