Нови 12 електронни услуги, свързани с устройството на територията, могат

...
Нови 12 електронни услуги, свързани с устройството на територията, могат
Коментари Харесай

Нови 12 е-услуги за столичани: за строеж, скици и планове за имоти

Нови 12 електронни услуги, свързани с устройството на територията, могат да се декларират посредством Портала на Държавна организация " Електронно ръководство ". Направление " Архитектура и градоустройство " към Столичната община също е присъединено към Единния модел за заявяване, възнаграждение и даване на електронни административни услуги, оповестяват от общината.

Услугите и информацията за тях са оповестени на интернет адрес

Онлайн могат да се декларират позволение за градеж, скици за недвижими парцели, позволение за разработване на подробни устройствени проекти или констативни протоколи и удостоверения за степен на комплектност на градеж.

Електронно могат може да се издава позволение за водовземане от води, в това число от язовири и микроязовири и минерални води - обществена общинска благосъстоятелност, както и от залежи на минерални води - изключителна държавна благосъстоятелност, които са предоставени безплатно за ръководство и прилагане от общините.

Онлайн ще може да се презаверява позволение за градеж, което е изгубило действието си заради приключване на периода, както и да се издава позволение за градеж без одобрение на капиталови планове.

Електронно ще може да се заверяват преписи от документи и копия от проекти и документи към тях, както и да се издава удостоверен дубликат от решение на Общински експертен съвет, показват от общината.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР