Новата ЦИК, избрана по изрично искане на БСП, се произнесе,

...
Новата ЦИК, избрана по изрично искане на БСП, се произнесе,
Коментари Харесай

Колко пък да е демократично хем да те боли, хем да те сърби?

Новата ЦИК, определена по категорично искане на Българска социалистическа партия, се произнесе, че министър председателят не нарушава предизборната акция по никакъв метод. Това комисията направи отново по тъжба на левицата, пригласяна от нейния президент Румен Радев. В една естествена народна власт президентът в действителност би трябвало да не повтаря с удивителна акуратност тезите и причините на една от партиите, в тази ситуация Българска социалистическа партия. Ама на нас кое ни е обикновено, та и демокрацията?!

„ ЦИК прегледа и разиска сигнал, който постъпи оня ден, по отношение на нарушаване на предизборната акция от страна на министър-председателя. ЦИК не откри нарушение”.

Това съобщи представителят на Централната изборна комисия Александър Андреев във връзка импортирания от Българска социалистическа партия сигнал до ЦИК, че министър председателят Бойко Борисов прави нерегламентирана предизборна акция. "Към момента не е постъпил и не е обсъждан сигнал от ГЕРБ за нарушаване от страна на президента. Ако постъпи подобен, ще бъде разпределен и ЦИК ще се произнесе. Не карайте ЦИК да влиза в какъвто и да било спор сред инситтуциите ", се примоли още Андреев.

Преди два дни, на 8 май в жалбата до ЦИК левицата упорства да се глоби министър-председателят Бойко Борисов поради нарушение на разпоредбите за финансиране на предизборната акция, както и за нарушение на разпоредбите за предизборна пропаганда.



"Посредством своите изявления, той цели да сътвори отрицателно подстрекателство в гласоподавателите и неправилна преценка на събитията ", се споделя в текста. В жалбата си до Съвет за електронни медии "БСП за България " желае да се сезира ЦИК, с цел да осъществят пълномощията си и да глобяват министър-председателя Бойко Борисов поради нарушение на разпоредбите за финансиране на предизборната акция, както и за нарушение разпоредбите за предизборна пропаганда. Левицата упорства и да се издадат наложителни инструкции на доставчиците на медийни услуги за съблюдаване на условията по Закона за радио и телевизия, защото в репортажи с негови изявления няма категорично напътствие, че следва лъчение на заплатен или безвъзмезден репортаж с пропагандно наличие.

Е, през днешния ден новата ЦИК, основана по искане навръх Българска социалистическа партия се произнесе. В началото на февруари Ниновите социалисти внесоха проекторешение за избор на нов състав на комисията, с аргумента, че мандатът на предходния е изминал. ГЕРБ уйдиса на претенциите на най-голямата опозиционна партия и макар дребното време до евровота, се съгласи да изберат нови членове на комисията. Те бяха гласувани от Народното събрание. И тъй като концепцията беше на социалистите, президентът Радев на 20 март издаде Указ 54 за назначението им.



Затова се чудя в този момент какви ли врели-некипели ще измислят хората отляво, с цел да продължат да недоволстват против този, който очевадно ги боде.

Ама по този начин е в бг фасадната народна власт – може хем да те боли, хем да те сърби, хем да искаш душицата ти все да е в парадайса. Тук и упрекнати за рушвет в изключително огромен размер или пране на пари, може без грам срам и терзание да се кандидатират за евродепутатки. Дори да ги крепят и сякаш самостоятелни магистрати, шефове на сякаш самостоятелни съдилища, може. Мда.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР