Новата структура на БДЖ ще е по-ефективна в съответствие с

...
Новата структура на БДЖ ще е по-ефективна в съответствие с
Коментари Харесай

Зам-министър на транспорта: Новата структура на БДЖ ще отстрани сериозните организационни слабости

Новата конструкция на БДЖ ще е по-ефективна в сходство с размера на пазара.

„ С това преструктуриране ще се откри конструкция, която ще бъде по-полезна в ръководството на ресурсите в сходство с размера на пазара. С новата конструкция ще се отстранят съществени организационни недостатъци, които ще оказват помощ да се преодолее технологическата назадничавост на БДЖ. С тази промяна ще бъдат отстранени административни звена, които гълтам огромни разноски. Ще се сътвори добра база за развиване на транспортите и финансова непоклатимост “, безапелационен е Илиев.

Важен детайл от преструктурирането е инвестицията в човешки капитал.

„ Европа през днешния ден има потребност от повече железници, а българската железница се нуждае от повече Европа. Важен детайл от преструктурирането е инвестицията в човешкия капитал. Подобряването на изискванията на труд и образование на личния състав. С новата конструкция ще се улесни възобновяване на железопътните системи със прилежащите страни, както и консолидираното на градската подвижност с европейската транспортна система. Утре на 18 февруари би трябвало да бъде оповестена пътната карта. Периодът на осъществяване на тези промени се възнамерява да продължи няколко месеца. Месец септември би трябвало да проработи БДЖ ЕАД “, сподели Илиев.

Конфликт на ползи няма да има, безапелационен бе Илиев.

„ Ние сме създали разбор дали ще има спор на ползи, дали ще нарушим европейските условия, това няма да се случи. Има способи да се води счетоводството, да се извърши преливане от БДЖ „ Пътнически транспорти в „ Товарни транспорти “. Това не опонира на европейските регламенти имаме такива образци в други страни. Така, че могат да бъдат спокойни останалите железопътни превозвачи. Еднакви ще бъдат изискванията за всички на пазара. Предложихме и в бюджета опция да облекчим всички с понижаване на инфраструктурните такси с 50%. В това отношение ще подсигуряваме равнопоставеност. Ние прецизно ще следим тези условия и този развой до пускане на БДЖ ЕАД, ще работим да не се случи нерегламентирано финансиране “, безапелационен е той, предава БГНЕС.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР