Новата система за модериране на X изглежда работи добре —

...
Новата система за модериране на X изглежда работи добре —
Коментари Харесай

X/Twitter маркира публикацията на Мъск за Иран и американските военни бази като дезинформация – милиардерът премахна флага и каза, че това е „шега“

Новата система за модериране на X наподобява работи добре — защото даже някои от изявленията на Илон Мъск са вярно маркирани като дезинформация.

След като закупи Twitter, Мъск направи няколко промени в системата за модериране на платформата — уволни екипите за доверие и сигурност и вместо това съобщи контрола върху наличието на инструмента Community Notes. Функцията разрешава на потребителите да прибавят бележки към изявленията си, които съдържат неточна или подвеждаща информация — бележки, които множеството хора биха намерили за потребни, ще се демонстрират до обявата.

Въпреки обстоятелството, че Европейски Съюз сложи под въпрос качеството на модериране след офанзивите на Хамас против Израел и приказва за огромното количество дезинформация на X, се оказа, че Community Notes прави много добра (или най-малко справедлива) работа — маркира даже изявленията на самия Илон Мъск като подправени или неточни.

Онзи ден той разгласява в профила си карта на Иран със флагове на американски военни бази, за които се твърди, че са ситуирани към страната, и надпис „ Иран желае война — вижте по какъв начин приближиха страната си до нашите военни бази “. В същото време флагове бяха сложени и на териториите на страните, където няма американски военни бази —- по-специално Афганистан, Туркменистан и Пакистан, за които Мъск първо писа в мненията, а по-късно стартира да маркира благодарение на инструмента Community Notes.

Интересното е, че обявата на Мъск, маркирана като дезинформация, остана в X за малко време — по-късно милиардерът наподобява самичък я изтри и написа, че обявата е “почти смешка “:

„ Харесва ми, когато ме маркират – това потвърждава, че никой не е освободен от промяна! Очевидно това е мем, само че в него има повече от зрънце истина. “

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР