Новата сграда на Софийския районен съд и Софийската районна прокуратура

...
Новата сграда на Софийския районен съд и Софийската районна прокуратура
Коментари Харесай

„Военното НДК“ вече е съдебна сграда


Новата постройка на Софийския областен съд и Софийската районна прокуратура беше тържествено открита през днешния ден. Наказателното поделение на Софийския областен съд и Софийска районна прокуратура ще стартират работа с жители в нея от 2 октомври 2017 година, съобщи кореспондент на БГНЕС.

От бюджета на правосъдната власт са вложени към 14 млн. лева от сключването през 2013 година на контракта за осъществяване и инженеринг за преустрояване на постройката за потребностите на СРС и СРП до 2016 година, припомниха от Висш съдебен съвет още преди формалното й разкриване. От там показаха и че по този начин се взема решение дългогодишният проблем на Софийска районна прокуратура, която сега е ситуирана в пет правосъдни парцела.

На церемонията министър-председателят Бойко Борисов не пропусна да напомни по какъв начин е изглеждало мястото. „ Един напълно злепоставен обект “, сподели Борисов и акцентира волята, която са имали да го създадат. „ Все отново би трябвало да имаме памет, тъй като не знам да има наказани за това нещо зад мене и за, дублирам, корупционно компрометирана скица “, добави Борисов.

Правосъдният министър Цецка Цачева съобщи, че постройката е извънредно съвременна. „ Нека да бъдем откровени, единствено материалните положителни условия към момента не са гаранция за качествено правосъдие, за обективен, бърз и ефикасен развой. Изискват се доста умения, безспирно повишение квалификацията на магистратите и на първо място правораздаване по вътрешно без значение разбиране на магистрата, правораздаване, което чакат жителите с гарантиращ обективен развой и тъждество пред закона “, съобщи Цачева. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР