Новата сграда е в квартал Хладилника и в нея се

...
Новата сграда е в квартал Хладилника и в нея се
Коментари Харесай

Първата частна болница в София инвестира 20 млн. лв. в нов блок

Новата постройка е в квартал " Хладилника " и в нея се местят екипите от клиниката до гара Подуяне

© Надежда Чипева Още по тематиката
Новата лекарствена десетка

Увеличението на продажбите с 10% в стойност се дължи на новите онкологични артикули, медикаментите за лекуване на хепатит С и диабет
16 фев 2018
Новите притежатели влагат 15 млн. евро в обновяване на болница " Токуда "

Две години след договорката с Acibadem миналите пациенти през българските лечебни заведения са се нараснали с 20%
15 фев 2018
Болница по японска рецепта

Три години след основаването си " Токуда " стартира да печели
20 ное 2009 Първото частно лечебно заведение в София – болница " Вита ", откри втори блок на клиниката в столичния квартал " Хладилника ", като инвестицията в него е 20 млн. лв.. Строежът на клиниката е траял две години и в новата постройка към този момент работят седем операционни и екип от 300 души в хирургични, акушеро-гинекологични, ортопедични, урологични и други специалности, като през последните дни са се родили 10 бебета. Площта на новата постройка е 9000 кв.м, тя е ситуирана на седем етажа и има 194 кревати. Досегашната постройка на клиниката покрай гара Подуяне ще служи като медицински център, а всички лекарски екипи се местят в новата постройка.

Най-дългата история

Веригата " Вита " е фамилна благосъстоятелност на доктор Тихомир Савчев и в началото той открива медицински център в три кабинета и с лаборатория в София през далечната 1992 година Тогава това е първото частно лечебно заведение, което получава лиценз за работа. През 2004 година " Вита " открива и първата частна болница в столицата, като тя продължава да е измежду огромните частни заведения в София и едно от най-търсените места за раждане и процедури по инвитро зачеване.

Две години вложения

Новата постройка е плод на напъните на екипа на болничното заведение да уголемява активността си и да влага в съвременна инсталация. В момента клиниката разполага с поделение за незабавна помощ по сходство на всички огромни лечебни заведения. Общо в постройката работят лекари от 20 специалности. Основен акцент в хирургичните специалности е безкръвната хирургия, при която пациентите се възвръщат по-бързо. Проблемът при нея е, че здравната каса заплаща изцяло интервенциите единствено при общоприетата отворена хирургия, а в тази ситуация с лапароскопските (безкръвните) интервенции пациентите са принудени да заплащат скъпите консумативи, тъй като НЗОК не ги покрива.

Сградата на новата болница " Вита " е проектирана от архитектурно студио " Артекс инженеринг " и построена от строителна компания " Инос " 1. " 30% от инвестицията са лични средства на болничното заведение, а останалите – заем от Сосиете женерал Експресбанк ", разяснява доктор Анна Савчева, съсобственик на болница " Вита ".

Последният доклад на болничното заведение към края на 2016 година демонстрира леко повишаване на приходите до 6 млн. лева, а облагата е 31 хиляди лева.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР